Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ismét a tarlótüzek

2019. április 8., hétfő, Közélet

Hétvégén a megyei katasztrófavédelemnek jócskán akadt dolga a felügyelet nélkül hagyott tarlótüzek miatt. Közlésük szerint hét helyszínre hívták ki tűzoltóikat.

  • Fotó: Kovászna megyei sürgősségi felügyelőség
    Fotó: Kovászna megyei sürgősségi felügyelőség

Az egyik beavatkozáson a baróti önkéntes tűzoltók segítették munkájukat, a másik hat helyszínen a felügyelőség embereinek sikerült megfékezniük a lángokat. Negyven lánglovag beavatkozására volt szükség. A tüzek Barót, Bibarcfalva, Dálnok, Kézdisárfalva, Ozsdola, Sepsimagyarós, Sepsiszentkirály határában szabadultak el, a lángok nagyjából három és fél hektáron pusztították el a száraz növényzetet. A hatóság ismételten felhívja a figyelmet, hogy a gallyak, nyesedékek, a száraz növényzet, valamint a gyúlékony anyagok tűzhasználati engedély beszerzése, illetve a tűz továbbterjedését megakadályozó biztonsági intézkedések be nem tartása nélküli égetése kihágásnak minősül, a szabálysértők pedig ezer és 2500 lej közötti pénzbírsággal sújthatók. (ndi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 589
szavazógép
2019-04-08: Közélet - :

Sárkány kerestetik!

Az utóbbi napokban futótűzként terjedt el a hír Sepsiszentgyörgyön, hogy egy félelmetes sárkány ólálkodik a város közelében, és időnként megjelenik, hogy szüzet raboljon magának.
2019-04-09: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Tortoma Önképzőkör
A baróti Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár Termében ma 19 órától a magyar költészet napja (április 11.) alkalmából Ablakokat nyitogatva, szárnyvonalon utazva... címmel beszélgetésre kerül sor Czilli Aranka magyartanár, költő (Kovászna) és Fekete Vince József Attila-díjas költő, szerkesztő (Kézdivásárhely) részvételével. A szerzők közelmúltban megjelent köteteit a helyszínen meg lehet vásárolni, illetve dedikáltatni. Házigazda: Demeter Zoltán művelődésszervező.