Törőcsik Mari csillaga

2019. április 9., kedd, Magazin

Törőcsik Mari munkássága előtt tisztelegve avatták fel a harmadik csillagot az Eger Sikeréért Egyesület alapította Egri Csillagok Sétányon szombaton.

  • Forrás: origo.hu
    Forrás: origo.hu

A számos elismerése mellett a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Törőcsik Mari videóüzenetben köszöntötte az ünnepség résztvevőit. A Heves megyei Pélyen született színművész egri kötődéséről elmondta, hogy szülei és testvére is itt, a Ciszterci Gimnáziumban és az Angolkisasszonyoknál tanultak, és Pély után Eger második otthona volt és maradt.

A díszkőavató ünnepségen az Eger Sikeréért Egyesület elnöke, Honfi Gábor méltatta Törőcsik Mari munkásságát. Úgy fogalmazott: a legtöbbször kitüntetett színművésznő kap most csillagot. A közel sem teljes felsorolás szerint Törőcsik Mari a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas, Kossuth Nagydíjas magyar színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja – emlékeztetett.

Az egyesület vezetése és a város közgyűlése tavaly döntött úgy, hogy négy kategóriában avatnak díszkövet az évek során. Az első csillagot Kovács Kati énekesnő, a másodikat az olimpiai bajnok vízilabdázók kapták.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 845
szavazógép
2019-04-09: Magazin - :

Száz éve hunyt el Eötvös Loránd fizikus

Száz éve, 1919. április 8-án hunyt el Budapesten báró Eötvös Loránd fizikus, a nevét viselő torziós inga feltalálója, Einstein szerint „a fizika egyik fejedelme”. 1950 óta nevét viseli a budapesti Tudományegyetem.
2019-04-09: Magazin - :

A Seuso-kincseket fájlalják

Miért maradt Horvátország a több millió dollárt érő Seuso-kincsek nélkül, és miért kerültek azok a magyarok kezére? – címmel közölt terjedelmes cikket a Vecernji List legolvasottabb horvát napilap vasárnapi számában.