Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Célirányos ellenőrzések

2019. április 9., kedd, Közélet

Átfogó ellenőrzési akciót indított a megyei élelmiszer-biztonsági- és állategészségügyi igazgatóság. Húsvét és május elseje közeledtével megyeszerte fokozottan figyelnek azokra a kereskedelmi egységekre, vállalkozásokra, amelyek élelmiszert forgalmaznak vagy állítanak elő.

A cél, hogy megelőzzék az élelmiszer-mérgezéseket, ezért a szakemberek azt vizsgálják, milyen körülmények között tárolják, állítják elő, szállítják és értékesítik az emberi fogyasztásra szánt termékeket, különös tekintettel a bárányhúsra, tojásra és tejtermékekre, a halra, illetve más, az ünnephez kötődő élelmiszerekre. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos tájékoztatott, a hatóság szakemberei esetenként más intézmények képviselőivel közösen is ellenőriznek majd. A leölésre szánt állatok egészségi állapotát ellenőrzik, a bárányhús frissességére, származására figyelnek. Közölte továbbá, hogy az ideiglenes vágópontokon április 18 és 21., illetve április 25 és 28. között engedélyezett a bárányok vágása. Amennyiben rendellenességet tapasztalnak, a szakemberek a hiányosságok rendezéséig felfüggeszthetik az érintett vállalkozás, társaság működését, de a tapasztalt szabálysértések függvényében bírságolhatnak, és el is kobozhatják a fogyasztók egészségére ártalmas élelmiszereket. Tavaly húsvétkor két hét alatt több mint 500 kg árut vontak vissza az értékesítésből, és közel hétezer lejre bírságoltak is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 589
szavazógép
2019-04-09: Közélet - Bokor Gábor:

Aszfaltoznak Lécfalva felé

Újraaszfaltozzák Lécfalva Várhegy felőli bejárati útjának egy részét. A jelenleg gödrös, szakadozott aszfaltburkolatú útszakasz 1700 méteren fog megújulni a maksai letérő és a falu iskolája közötti részen – kaptuk a hírt a nagyborosnyói községházán Ilie Nicolae polgármestertől és Kanyó Antal alpolgármestertől.
2019-04-09: Sport - Miska Brigitta:

Rúgott gól és pont nélkül távozott a Sepsi OSK Bukarestből (Labdarúgás, I. liga)

A Sepsi OSK az első félidőben jól játszott, azonban ez még a pontszerzéshez sem volt elég, hiszen a szünet után a FCSB kétszer is eredményes volt, így 2–0 arányban győzött a felsőházi rájátszás 4. fordulójában. A piros-fehérek sorozatban harmadik mérkőzésükön nem szereztek gólt, az idényben pedig ez a tizenegyedik alkalom volt.