Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Aszfaltoznak Lécfalva felé

2019. április 9., kedd, Közélet

Újraaszfaltozzák Lécfalva Várhegy felőli bejárati útjának egy részét. A jelenleg gödrös, szakadozott aszfaltburkolatú útszakasz 1700 méteren fog megújulni a maksai letérő és a falu iskolája közötti részen – kaptuk a hírt a nagyborosnyói községházán Ilie Nicolae polgármestertől és Kanyó Antal alpolgármestertől.

  • A maksai letérőtől kezdik az aszfaltozást. A szerző felvétele
    A maksai letérőtől kezdik az aszfaltozást. A szerző felvétele

Az út javítását már korábban tervbe vették. Az első elképzelés szerint a DC18 jelzésű községi utat a megyeháza kezelésébe adták volna át, így a megyei tanács végezhette volna el az aszfaltozást. Azonban kiderült, jogi szempontból nem kivitelezhető, hogy a megyei tanács kezelésébe kerüljön a községi besorolású út, így a megyeháza az aszfaltozáshoz szükséges pénzt a nagyborosnyói községháza rendelkezésére bocsátotta, és a munkát az önkormányzat fogja elvégeztetni. Az aszfaltozás költsége 500 ezer lej. A megyeháza 400 ezer, Nagyborosnyó község 100 ezer lejjel járul hozzá a kivitelezéshez. Tavaly fejezték be a kovásznai országút – a Várhegy–Maksa útszakasz – teljes körű felújítását. Ha a most tervbe vett, 1700 méter hosszúságban végzendő aszfaltozást befejezik, teljesülhet a lécfalviak régi álma, hogy végre jó úton közlekedhessenek a településükre vezető út teljes hosszában.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2019-04-09: Közélet - Fekete Réka:

Örvendtek az ajándéknak a háromszéki családok (Babacsomag)

Az odafigyelés a legfontosabb, és nem a csomag tartalma – véli Bartha-Kusztura Ágota, aki a kis Dáviddal és férjével érkezett szombaton a sepsiszentgyörgyi Gyöngyvirág utcai református közösségi házba, ahol Magyarország csíkszeredai főkonzulátusa munkatársaitól átvették a kisfiuknak járó babacsomagot. Reggeltől délig 143 háromszéki család élt a lehetőséggel abból a 250-ből, amelyek tavaly igényelték az anyasági támogatást és ezáltal jogosultak a csomagra. Aki nem ért rá, később a konzulátus sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi és kovásznai külképviseleti napjain veheti át a magyar kormány ajándékát.
2019-04-09: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Célirányos ellenőrzések

Átfogó ellenőrzési akciót indított a megyei élelmiszer-biztonsági- és állategészségügyi igazgatóság. Húsvét és május elseje közeledtével megyeszerte fokozottan figyelnek azokra a kereskedelmi egységekre, vállalkozásokra, amelyek élelmiszert forgalmaznak vagy állítanak elő.