Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Visszaállamosítási kísérlet OzsdolánJóváhagyták a per áthelyezését

2019. április 9., kedd, Közélet

A Kovásznai Megyei Törvényszéken folytatódik az a per, amelyet az ozsdolai Láros Erdő- és Legelőtulajdonosok Egyesülete 2900 hektáros erdeje visszaállamosítása céljából indított a román államot képviselő pénzügyminisztérium a közbirtokosság és a megyei és a helyi földosztó bizottság ellen.

  • Ozsdolai tüntetők április 2-án a kézdivásárhelyi bíróság előtt. A szerző felvétele
    Ozsdolai tüntetők április 2-án a kézdivásárhelyi bíróság előtt. A szerző felvétele

Mint arról lapunkban beszámoltunk, az első tárgyalást múlt kedden tartották, amikor az alperest képviselő Laczkó-Dávid Géza ügyvéd azt kérte a tárgyalást vezető bírótól, hogy a pert helyezzék át a megyei törvényszékre, mivel ilyen nagy értékű tulajdonjogi vitában a bíróság nem kompetens dönteni.

A döntésre keddig kellett várni: Pál István közbirtokossági elnöktől megtudtuk, hogy a kézdivásárhelyi bíróság jóváhagyta kérésüket és áthelyezte a pert a Kovászna Megyei Törvényszékre.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a koronavírus miatt elrendelt hatósági intézkedésekről?
eredmények
szavazatok száma 2459
szavazógép
2019-04-09: Sport - Miska Brigitta:

Rúgott gól és pont nélkül távozott a Sepsi OSK Bukarestből (Labdarúgás, I. liga)

A Sepsi OSK az első félidőben jól játszott, azonban ez még a pontszerzéshez sem volt elég, hiszen a szünet után a FCSB kétszer is eredményes volt, így 2–0 arányban győzött a felsőházi rájátszás 4. fordulójában. A piros-fehérek sorozatban harmadik mérkőzésükön nem szereztek gólt, az idényben pedig ez a tizenegyedik alkalom volt.
2019-04-09: Közélet - Iochom István:

Elutasították az óvást, maradnak a börtönben a kézdivásárhelyi fiatalok (Székelyföldi terrorvád)

Elutasította a Legfelső Semmítő- és Ítélőszék a terrorizmusért öt-öt év börtönbüntetéssel sújtott Beke István és Szőcs Zoltán által benyújtott rendkívüli jogorvoslati beadványt – tudatta a Facebookon kedd délután Beke Csilla, Beke István felesége. A bíróság határozata jogerős.