Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A városé a hídroncs

2019. április 10., szerda, Közélet

Átvette Sepsiszentgyörgy önkormányzata a Kis utcát a Nicolae Iorga utca meghosszabbításával összekötő hajdani gyaloghíd maradványait, és le is fogja zárni a már évek óta veszélyesnek minősített átjárót. Helyére egy új gyalogos és kerékpáros hidat fognak építeni.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az egykori távhővezetékre a nyolcvanas években építettek egy keskeny pallót, hogy a brassói úton levő gyárak alkalmazottjai rövid úton érjenek be a munkahelyükre, illetve onnan haza. Azóta viszont senki sem viselt gondot a létesítményre, egyik tartóoszlopát kimosta az Olt, és az egész szerkezet elferdült, megrongálódott. Ennek ellenére az Olt negyed lakói közül ma is sokan használják, hiszen jó másfél kilométeres kerülőt spórolnak meg vele. A polgármesteri hivatal mindeddig nem tudta sem megjavíttatni, sem lezárni a hidat, mert az az autóalkatrész-gyár tulajdonában volt. A cég azonban most a városnak adományozta a roncsot.

Ezzel egy régi gond oldódik meg, de nem rögtön. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester közlése szerint a ronccsal együtt a felelősséget is átveszi az önkormányzat, és mivel a régi szerkezet nem biztonságos, első lépésben lezárják, utána pedig le fogják bontani, és – nemrég megpályázott pénzből – új, 4 méter széles hidat fognak helyette építeni gyalogosok és kerékpárosok számára.

Egyúttal a környéket is rendezni fogják – ígérte az elöljáró. A Kis utca felújítási terve elkészült már, és a Nicolae Iorga utca végén – részben törvényesen, részben illegálisan – lerakott építkezési törmeléket is eltüntetik majd.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 596
szavazógép
2019-04-10: Jegyzet - Váry O. Péter:

Uram, az esőt (Kármentő)

Nem nosztalgiából dúdolgatják az ilyenforma vén szamarak, mint én Kovács Kati anno sok évvel ezelőtti táncdalfesztivál-nyertes dalát – hanem nagyon is pragmatikus meggondolásból. A slágergyáros Szenes Iván Esőváró címen amolyan modern sámánimát írt majd ötven évvel ezelőtt, s hogy mennyire hatott szövege, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az 1972-es esztendőben Kovács Kati előadását követően megnyíltak az ég csatornái, a forró, száraz nyárba némi felüdülést hozva.
2019-04-10: Közélet - Iochom István:

Tatarozzák a templom tornyát

Javában zajlik az alsócsernátoni erődített református vártemplom harangtornyának tatarozása. A felújított torony felszentelésére a nyár folyamán kerül majd sor.