Omnibus cégkatalógusMindenki kézikönyve

2008. augusztus 27., szerda, Pénz, piac, vállalkozás
Második háromszéki kiadásával jelentkezett a lassan széles körben polgárjogot nyert kétnyelvű Omnibus cégkatalógus.

Az Infoprint Kiadó által több mint egy évtizede indított helyi katalóguscsalád 17. darabja ezúttal nem csak Sepsiszentgyörgy és környéke vállalkozásainak, intézményeinek rendszerezett elérhetőségét kínálja, hanem Alsó-háromszéki Omnibus cím alatt Sepsiszék és Erdővidék átfogó katalógusa kíván lenni. Amint Vass Dénes, a kiadó vezérigazgatója elmondta: a teljességre törekedtek, a főként lakosságnak szóló, több szempont szerint rendezett cég- és intézményelérhetőség rögzítésével az általuk nyújtott termékek és szolgáltatások minél szélesebb körű megismertetése a cél.

A katalógus törzsanyagát a vállalkozások és intézmények tevékenységi területek szerinti bemutatása képezi, az ágazati beosztás természetesen magyar és román nyelven is megtalálható (ilyen sorrendben). A cégek és intézmények betűrendes jegyzéke pedig a nevek szerinti elérhetőséget is biztosítja. A katalógus használatát térképek is segítik, de — talán a manapság kevésbé divatos éves kalendáriumok mintájára — általános tudnivalók, naptár, jelentős dátumok és egyházi ünnepek, névnapok, helység- és Sepsiszentgyörgy vonatkozásában utcanévtár, illetve rövid, a megyeszékhely és a tájegység történeti bemutatása is helyet kapott benne. Az önkormányzatok elérhetősége kapcsán a legtöbb polgármester fényképe is megjelenik, a sepsiszentgyörgyi és a megyei önkormányzat szerkezeti felépíté­sének bemutatása pedig a hivatali ,,folyosókon" segíti a tájékozódást. Természetesen, nem hiányoznak a közérdekű címek és telefonszámok, a városi és megyei intézmények címlistája és elérhetősége, de például a bankautomaták elérhetősége sem. Külön érdekesség, hogy a több mint 2800 címszó zöménél — mintegy megszemélyesítve a kapcsolatteremtés lehetőségét — a cég, illetve intézmény vezetőjének neve is megjelenik.

,,Egy teljes tájegység gazdasági és intézményi rendszerének akarunk közvetítője, segítőpartnere lenni" — áll a kiadó által jegyzett bevezetőben. Kérdésünkre válaszolva Vass Dénes elmondta, hogy még idén piacra dobják a Felső-háromszéki Omnibust, amely a kézdi- és orbaiszéki termékek és szolgáltatások kézikönyve lesz.

A katalógus egyébként vidéken a vegyes üzletekben vásárolható meg, a megye városaiban pedig a H-Press lapterjesztőnél, ára 15 lej. A katalógus nyereményjátékra is hívja az olvasókat, egy szelvény kitöltésével és beküldésével értékes utazás nyerhető.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1786
szavazógép
2008-08-27: Riport - Sylvester Lajos:

Megcsinálni azt, ami nincs (A sikeres vállalkozás titka)

A sepsiszentgyörgyi Novotech autószerviz és gépkocsikölcsönző tulajdonosaival, Szőcs Attilával és feleségével, Ildikóval nem jókedvemben ismerkedtem meg.
2008-08-27: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Iraki betartás (Kitekintő)

Átgondolja Irak támogatását az Egyesült Államok. Az USA az elmúlt öt évben dollár százmilliárdokat pumpált az országba. Eközben az olajnagyhatalom, Irak a 2008-as év első felében 79 milliárd dollár többletet könyvelhetett el a központi költségvetésben. Ugyanakkor az iraki kormány egyelőre lebegteti több nemzetközi olajvállalattal kötendő szerződését.