Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kelemen Hunor: Felháborító a korondi bírság

2019. április 11., csütörtök, Belföld

A rosszindulat netovábbjának tartja az igazságszolgáltatás részéről az RMDSZ elnöke, hogy csaknem százezer eurónak megfelelő bírsággal sújtották Korond polgármesterét egy magyar feliratért.

  • Fotó: Székelyhon
    Fotó: Székelyhon

Közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Kelemen Hunor azt írta: kimondhatatlanul felháborítja a marosvásárhelyi ítélőtábla által kiszabott méltánytalan és aránytalan büntetés, amelyet a Községháza feliratért kell kifizetnie Katona Mihály korondi polgármesternek. „Úgy tűnik, a határ a csillagos ég, amikor a közösségi vezetőink »rendreutasítása« a cél, amiért merészelik használni szimbólumainkat, vagy önkormányzataink homlokzatán megjelenik a magyar felirat” – írta, és szolidaritását fejezte ki Korond polgármesterével és lakóival. Hozzátette: „Minden létező nemzetközi fórumon hangot adunk felháborodásunknak. Románia az Európai Unió része, és amikor azzá vált, egyetértett olyan nemzetközi egyezményekkel, amelyekre ma fittyet hány. A feljelentő személyétől függetlenül a román igazságszolgáltatásnak nem szabad megengednie magának, hogy az alkotmány és a Románia által ratifikált nemzetközi egyezmények betűjével, szellemiségével teljesen szembefordulva hozzon igazságtalan döntéseket.”

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 443
szavazógép
2019-04-11: Belföld - :

Fegyelmi eljárás a magyar tanárok ellen (Mogye-ügy)

Meghallgatta az egységes vizsgáztatást elutasító tanárokat a hét első három napján a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) dékánjaiból álló fegyelmi bizottság – közölte az egyetem rektora. A vizsgálat elsősorban a magyar tagozat oktatóit érinti, akik a téli vizsgaidőszakban megtagadták, hogy alávessék magukat az egyetem román, angol és magyar nyelvű tagozatait egységes vizsgáztatásra kötelező belső szabálynak.
2019-04-11: Belföld - :

Mezei János: Szükségünk van EP-képviseletre

Az erdélyi magyarság hangjának hallatásához elengedhetetlen az európai parlamenti képviselet, a kisebbségi problémákra Romániában nemhogy megoldás születne, de egyre inkább világossá válik, hogy a magyarság megfélemlítése, ellehetetlenítse a cél – jelentette ki tegnap Gyergyószentmiklóson Mezei János, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke.