Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ne hagyjuk, hogy mások döntsenek sorsunkról

2019. április 12., péntek, Nyílttér

A hit hidat képez jó és rossz között. Hiszem, hogy az ember nem a természet gyermeke, hanem Istentől származik, és tudom, hogy előbb-utóbb jön az elszámolás ideje.

Ezért az örök igazsághoz kell igazodnunk lelkünkkel, eszünkkel, az igazsághoz kell tartoznunk, és szoros sorokban ott kell lennünk a május 26-i választáson magyarságunk megmaradása érdekében. Hogyan is mondta Platón? „Ha a bölcs és becsületes polgárok lemondanak arról, hogy saját maguk irányítsák a polisz életét, akkor az lesz a büntetésük, hogy ostobák és gazemberek fognak uralkodni rajtuk.”

Nem értem, nem tudom, hogyan csinálták azok a nagy tudásúak, de érdekes, hogy a mai napig igazuk van. Manapság vajon miért nem születnek hasonló előrelátással rendelkező közéleti személyiségek?! Legalább itt, kis szülőhazámban!

A májusi kongresszuson a Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom alelnöke lettem. Nem akarom megváltani a világot, nem akarok hírnevet, sok pénzt sem, nem akarom elkötelezni magam, nem akarok áldozatot hozni, csak egyszerűen jót szeretnék tenni nemzetemnek, gyermekemnek, esetleges unokáimnak… Oda kell figyelnünk, hogy mi történik az EU-s világban. Gazdasági verseny, tőkekoncentráció, szociális biztonság, igazságos elosztás, közbiztonsági követelmények... – minket a nyugatiak fölényesen kioktatnak minderről. De erről álmodoztunk harminc-negyven éve a sötétben, sorban állva, éhesen?! Alig hinném! Recsegve-ropogva sorvad az egész szervezet, amelyet európai civilizációnak neveztek okos elődeink, és hol van már az az idő, amikor minden jóról, gazdagságról és szabadságról álmodtunk? Kis hazám sorsa nagyban függ a nyugati világ változásaitól, gyulladásos kínjaitól, betegségeitől. Nem kevésbé függ a sorsunk attól, hogy ott leszünk-e, szavazunk-e május 26-án. Minden magyar embernek ott kell lennie! Az Európai Parlamentben minket képviselők az anyaállam által kiválasztott küldöttekkel karöltve tehetnek valamit a magyar nemzet érdekében!

Köztudott, hogy az 1989-es államcsínyt követően a pártokba beszivárgott vagy az állambiztonság által beépített, jó káderlapú, szekus, „jó románokból” összesereglett nacionalisták irányítják a politikai életet, az ő befolyásuk alatt áll minden romániai párt, és nagyon igyekeznek, hogy minél több túlbuzgó, magyarellenes kiválasztatottat juttassanak az EU parlamentjébe.

Orbán-Barra Gábor

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 443
szavazógép
2019-04-12: Nyílttér - :

A szolgálat értelmet ad az életnek

A Keskeny út ökumenikus fesztiválmisszió április 5–7. között tartotta évadnyitó önkéntesképzését. Péntek délután az ikafalvi faluházban gyűltek össze az ifjak, ahol Bardócz Tímea ismerkedőjátékokkal várta őket. Vacsora után Bardócz Csaba ikafalvi lelkész tartott áhítatot, amelyben a szolgálat fontosságát hangsúlyozta.
2019-04-12: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Szemétgyűjtési akciósorozat
A GAL Sepsi Egyesület és partnerszervezetei szemétgyűjtő akciósorozatot indítanak Sepsiszentgyörgy külterületein. A takarítás első, áprilisi felvonására az egykori őrkői kőbányánál és közvetlen környékén kerül sor április 12–13-án. Az akción részt vesznek az őrkői lakosok is, és várnak minden segíteni vágyó városlakót.