Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A szolgálat értelmet ad az életnek

2019. április 12., péntek, Nyílttér

A Keskeny út ökumenikus fesztiválmisszió április 5–7. között tartotta évadnyitó önkéntesképzését. Péntek délután az ikafalvi faluházban gyűltek össze az ifjak, ahol Bardócz Tímea ismerkedőjátékokkal várta őket. Vacsora után Bardócz Csaba ikafalvi lelkész tartott áhítatot, amelyben a szolgálat fontosságát hangsúlyozta.

Elhangzott, hogy Isten minden embert többek között azért teremtett, hogy szolgáljon, hogy másokért valami hasznosat tegyen. Jó lenne, ha sikerülne oda eljutni, hogy a szolgálatot ne kötelességtudatból, hanem örömmel és hálával végezzük.

A szombat reggeli áhítat azt volt hivatott az önkéntesekben megerősíteni, hogy szolgálat nélküli keresztyén élet nincs. Mindenkire vár egy feladat, és mindenkinek a feladata egyaránt fontos. Fontos meglátni azt is, hogy sokszor a kisebb, észrevehetetlen szolgálatnak ugyanolyan nagy hatása van, mint a látványos feladatoknak. Az áhítat után csapatösszerázó következett, majd Raff Róbert berecki lelkész tartott előadást Többre vagy képes címmel. A lelkipásztor elmondta, hogy vannak bizonyos alaptörvényei az életnek, amelyeket ha nem tartunk be, szinte biztos, hogy „nekimegyünk a falnak”, akadályokba ütközünk, és nem lesz értelme annak, amit teszünk. Fontos kutatnunk, hogy miképpen lehetünk eredményesebbek abban, amit teszünk. Ha úgy érezzük, hogy nem vagyunk elég eredményesek, akkor a szokásainkon kell változtatnunk.

Ebéd után Bardócz Tímea tartott bemutatót az egyik Keskeny utas módszerről, a Láthatatlan színházról. Ez egy olyan különleges, instant élmény, amelyben a betérő, azaz Te vagy a főszereplő, de nem vagy egyedül, hiszen lágy hangok és egy szerető Személy jelenléte kísér végig nem mindennapi utadon. Az élmény lehetőséget nyújt egy pár perces elcsendesedésre, befele fordulásra és önmagunkba tekintésre... A nap hátralévő részében Bardócz Csaba, a Keskeny út vezetője mutatta be a misszió eddigi, 15 éves útját, beszélt a fesztiválokon megtapasztalható tömeg pszicholó­giájáról, illetve megrajzolta a jó önkéntes, a hiteles Keskeny utas portréját.

Az esti áhítat szintén a szolgálat témáját világította meg egy másik oldalról. A szolgálat szempontjából kétféle emberről beszélhetünk: van, aki szolgál, és van, aki kiszolgáltatja magát. Észre kell vennünk, hogy szolgálati lehetőségre van szükségünk, nem pedig arra, hogy engem kiszolgáljanak. A szolgáló magatartás ugyanis a nagykorúság egyik jele.

Vasárnap reggel a szombati elméleti képzés után a gyakorlat felé indították el a résztevőket. Az önkéntesek párokat alkotva kimentek a faluba elbeszélgetni az emberekkel. A cél az volt, hogy a szerető Istenről is beszéljenek, de a templomba is hívogassák a helybelieket. Az istentiszteleten a Keskeny utas csapat együtt vett részt, majd folytatódott az a gyakorlat, amikor mindenki tovább mélyítheti az elhangzottakat. Köszönjük a csernátoni tanácsnak, hogy rendelkezésünkre bocsátotta az ikafalvi faluházat, illetve az Emberi Erőforrás Minisztériumának, hogy támogatta programunkat.

A Keskeny út ökumenikus fesztiválmisszió sajtószolgálata

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 445
szavazógép
2019-04-12: Nyílttér - Ferencz Csaba:

Titokban zászlókat égettem (Pamflet)

A rituálé a sufniban történt. Mániás megszállottsággal szereztem be az alapanyagot. A színek és formák kiválasztásánál mindig az újdonság számított, hiszen – aki nem tett ilyent, nem tudhatja – a változatossága miatt a legkülönbözőbb szagok és illatok szabadulnak fel. Nem beszélve a lángnyelvek sokszínűségéről.
2019-04-12: Nyílttér - :

Ne hagyjuk, hogy mások döntsenek sorsunkról

A hit hidat képez jó és rossz között. Hiszem, hogy az ember nem a természet gyermeke, hanem Istentől származik, és tudom, hogy előbb-utóbb jön az elszámolás ideje.