Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Székelyföldi terror-ügySzankciót kérnek Romániára

2019. április 12., péntek, Belföld

Mélységes csalódását fejezte ki a budapesti székhelyű Kisebbségi Jogvédő Intézet nevében Csóti György igazgató a Beke István és Szőcs Zoltán ügyében hozott bukaresti legfelső bírósági döntéssel kapcsolatban. Csóti bukaresti sajtótájékoztatóján kijelentette: kérni fogja az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkelye szerinti eljárás megindítását Románia ellen.

  • Fotó: Kisebbségi Jogvédő Intézet/Bedő Zoltán
    Fotó: Kisebbségi Jogvédő Intézet/Bedő Zoltán

Bíztunk abban, hogy a józanság és az emberség egyszer véget vet Romániában a jogállamiság nemzeti hovatartozás alapján történő rendszerszintű megsértésének. Ezzel szemben bebizonyosodott, hogy délkeleti szomszédunknál még mindig nincs független igazságszolgáltatás, a soviniszta, magyargyűlölő erők által irányított titkosszolgálatok diktálnak – fogalmazott a Kisebbségi Jogvédő Intézet vezetője, aki szerint Bekéék ügyében a jogerős ítélet bizonyítékok hiányában született meg, a védelem egyik legfontosabb tanúját nem hallgatták meg, és súlyos eljárási hibát követtek el a döntéshozatal során. Utolsó pillanatban átminősítették a vádat, és úgy hoztak ítéletet, hogy nem biztosítottak lehetőséget a védelemnek a megváltozott váddal szembeni védekezésre. Ez egy jogállamban nem történhet meg – fejtette ki. Ezért az intézet több nemzet EP-képviselőjét is megkeresi, hogy tegyenek lépéseket Románia szankcionálására, hiszen a jogállamiság nemzeti hovatartozáson alapuló megsértése rendszerszintű. Ez nyomon követhető a restitúciós eljárások során és a székelyföldi polgármesterek elleni perek esetében is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 331
szavazógép
2019-04-12: Máról holnapra - Mózes László:

Jogerős ítélet a magyar szó ellen

Közel százezer eurós bírság egy magyar szóért, amely egy helybéli közösséget szolgáló épület homlokzatán olvasható – apokaliptikusan hangzik, mégis tényszerű. Mi több, mivel erről táblabírósági ítélet rendelkezik, így jogszerű is az Európai Unió keleti végein, itt, mifelénk.
2019-04-12: Jegyzet - Kuti János:

Üdüljön a Fekete-tengeren! (Kármentő)

A földközi-tengeri üdülőközpontokban a szezon csak június-júliusban kezdődik, de nálunk idén a Fekete-tengeren már áprilisban megkezdődhet. Május elsején már tömve lesznek a szállodák érdeklődőkkel, akik abban reménykednek, hogy egész életükre elláthatják magukat jó minőségű, majdnem tiszta, kilencvenszázalékos kokainnal, ami mostanában tengerpartunkra ömlik ingyen és bérmentve. Kell ennél jobb reklám idecsábítani az érdeklődőket?