Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KármentőÜdüljön a Fekete-tengeren!

2019. április 12., péntek, Jegyzet
Kuti János

A földközi-tengeri üdülőközpontokban a szezon csak június-júliusban kezdődik, de nálunk idén a Fekete-tengeren már áprilisban megkezdődhet. Május elsején már tömve lesznek a szállodák érdeklődőkkel, akik abban reménykednek, hogy egész életükre elláthatják magukat jó minőségű, majdnem tiszta, kilencvenszázalékos kokainnal, ami mostanában tengerpartunkra ömlik ingyen és bérmentve. Kell ennél jobb reklám idecsábítani az érdeklődőket?

Úgy fognak idecsődülni a drogkeresők, mint Alaszkába az aranyásók 1896-ban. Bár ott esetleg csak egy-egy aranyrögöcskét találtak, de itt megvan az esély, hogy nyomban 100 ezer eurós drogcsomagra leljen a szorgos kereső. A nyugat-európaiak eddig inkább Görög- vagy Törökországba mentek, de mivel most arról értesülnek, hogy tengerpartunkon nagy az esély ilyen csomagocskát találni, hát inkább ide utaznak. És ezek az üdülni és kábítószerezni vágyók a biztos siker érdekében jöhetnek föld alatti szarvasgomba-felkutató kutyákkal, amelyeket átképeznek drogkeresésre. A szarvasgombát a sertések is kitúrják, így azokat is át lehet képezni kábítószer-kereső disznókká, mégpedig úgy, hogy moslékjukba egy-egy kis adag kokaint tesznek, míg függőkké válnak. Aztán már velük mint házi kedvencekkel lehet is indulni, üdülni.

Az is lehetséges, hogy ezt a hatalmas mennyiségű kábítószert azért szórták szét nálunk, hogy ingyen beetessék a népet, és aztán már csak pénzért fogják adni a most még ismeretlen terítők. Előbb-utóbb még az is megtörténhet, hogy a kábítószer csomagolását kikezdi a tengervíz, és azok tartalma a tengerbe kerül. Elég lesz, ha a fürdőző csak egyet hörpint a tengervízből, és máris a hetedik mennyországban érzi magát. Eforiát, az üdülőtelepet máris Eufóriának keresztelték át, és minden, a tengerparthoz közel lakó személy potenciális milliomos lett, aki euró-százezrek közelében tanyázik.

Adott pillanatban azt mondták az illetékesek, hogy az elkallódott kábítószer értéke néhány százmillió euróra rúghat, de még távolról sem ért véget a kokainhalászat. Most csak arra kell vigyáznunk, hogy az áramlatok ne vigyék át Bulgáriába is a drogot, mert akkor ők is rögtön azzal kezdik reklámozni tengerpartjukat.

Az illetékesek állandó jelleggel és majdnem olyan árgus szemekkel figyelik a tengert és a tengerpartot, mint Dan Tanasă a magyar feliratokat. Az ő cselekedeteinek is van haszna, mert most például Korond polgármesterét, Katona Mihályt százezer euróra vagyis egy csomag kokain árára bírságoltatta meg a Községháza felirat miatt. De az is megoldás lenne, ha börtönbe vetnék, mert miután egy érdeklődő megkérdezte, mit kaphat egy csomag kokainért, a rendőrség azt válaszolta: néhány év börtönt. A Fekete-tenger parti szakaszát a legmodernebb eszközökkel pásztázzák, az úgynevezett SCOMAR rendszerrel, de vannak olyan rosszindulatú egyének, akik azt mondják, hogy csak úgy lehet ezen a szűrőn átcsusszanni, ha a védőrendszer szemét néha becsukják, ugyanúgy, mint a kaviárcsempészet esetén, amely korántsem olyan veszélyes üzlet, mint a drogcsempészet.

A drogcsomagok megjelenésének okairól összehordanak hetet-havat, tengeri vihart, zátonyra futott csónakot és egyebeket, de csak mint a forradalomról, majd harminc év után derül ki (ha kiderül!), hogy mi is történt. Mivel a kokain sokkal értékesebb, mint az ember, ezért a csomagokra adtak mentőmellényt, és a szállítók valószínű emiatt fúltak vízbe. Az is lehet, hogy valami kétbalkezes, kétballábas, úszni nem tudó csempészek voltak a ludasok a drogügyletben. Amerikai filmekben is gyakran láttuk, hogy egyetlen ilyen csomagocska kábítószerért embereket gyilkolnak, így lehet, hogy néhány száz bűnöző szagolja alulról az ibolyát, illetve a tenger fenekét. De a térségben a NATO is tartott hadgyakorlatot, s ezért az oroszok is rakétarendszereket és hadihajókat mozgósítottak. Így az is lehetséges, hogy a kínai ópiumháborúkhoz (1839 és 1856) hasonló kokainháború van kibontakozóban.

De amíg tisztázódik a helyzet, legjobb, ha reklámkampányt indítunk olyan szövegekkel, mint például: Jöjjön a román tengerpartra, ahol drogkereső túrákat indítunk. Teljes ellátás olcsón, napi kokainadag szavatolva minden családtagnak! Ha hozzánk jön a tengerpartra, földi drogparadicsomba jut!

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 443
szavazógép
2019-04-12: Belföld - :

Szankciót kérnek Romániára (Székelyföldi terror-ügy)

Mélységes csalódását fejezte ki a budapesti székhelyű Kisebbségi Jogvédő Intézet nevében Csóti György igazgató a Beke István és Szőcs Zoltán ügyében hozott bukaresti legfelső bírósági döntéssel kapcsolatban. Csóti bukaresti sajtótájékoztatóján kijelentette: kérni fogja az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkelye szerinti eljárás megindítását Románia ellen.
2019-04-12: Közélet - Nagy D. István:

Óvatos költségvetéssel indul Sepsiszentgyörgy (Egyöntetű igen a tanácsban)

Történelminek nevezte a sepsiszentgyörgyi képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülésén Antal Árpád polgármester, hogy április első felében fogadják el a város idei költségvetését, míg jobb helyeken ebben az időszakban már a következő év büdzséjét bocsátják közvitára. A tanács egyöntetűen, vita nélkül hagyta jóvá a vonatkozó tanácshatározatot. Sepsiszentgyörgy több mint 130 millió lejből gazdálkodhat, de a tapasztalat azt mutatja, ez az összeg – a bevételek bővülése nyomán – számottevően nő az év végéig, főképp a beruházásokra szánt tételek. Az idei év az első, amikor a személyi jövedelemadó mintegy hetven százaléka a helyi büdzsét gazdagítja.