Állattetemekre bukkantak

2019. április 12., péntek, Közélet

Oszlásnak indult állattmaradványokra bukkantak Lisznyó közelében – értesítették a rendőrséget szerda este.

Az eljáró rendőrök a maguk során átadták a tetemeket az állategészségügyi hivatalnak. Sikó-Barabási Sándor főállatorvos érdeklődésünkre elmondta, egy-egy róka-, macska- és kutyatetemről van szó, de már annyira előrehaladott oszló állapotban voltak, hogy a vizsgálat nem mutatott ki konkrét eredményt. Az okok közül a veszettséget kizárják, mivel az állatok túl közel voltak egymáshoz, valószínűbb a mérgezés. A rendőrség folytatja a vizsgálatot. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1512
szavazógép
2019-04-12: Közélet - Nagy D. István:

Óvatos költségvetéssel indul Sepsiszentgyörgy (Egyöntetű igen a tanácsban)

Történelminek nevezte a sepsiszentgyörgyi képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülésén Antal Árpád polgármester, hogy április első felében fogadják el a város idei költségvetését, míg jobb helyeken ebben az időszakban már a következő év büdzséjét bocsátják közvitára. A tanács egyöntetűen, vita nélkül hagyta jóvá a vonatkozó tanácshatározatot. Sepsiszentgyörgy több mint 130 millió lejből gazdálkodhat, de a tapasztalat azt mutatja, ez az összeg – a bevételek bővülése nyomán – számottevően nő az év végéig, főképp a beruházásokra szánt tételek. Az idei év az első, amikor a személyi jövedelemadó mintegy hetven százaléka a helyi büdzsét gazdagítja.
2019-04-12: Közélet - Iochom István:

Beruházásokra is futja Kézdivásárhelyen (Elfogadták a céhes város költségvetését)

Kézdivásárhely önkormányzata tegnapi ülésén elfogadta az idei költségvetést, melyen a tizenkilenc megválasztott városatya közül tizennégy volt jelen. A büdzsét az RMDSZ-frakció tíz jelen levő tagja és a Magyar Polgári Párt egyetlen önkormányzati képviselője szavazta meg, az Erdélyi Magyar Néppárt három jelen levő képviselője pedig tartózkodott.