Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lebontják a régi iskolát

2019. április 12., péntek, Közélet

Lebontásra ítélték a feldobolyi iskola régi épületét. Az ingatlan állaga erősen megromlott, ott már nem lehetne biztonságban folytatni az oktatást, de a döntésben az is szerepet játszott, hogy a közigazgatásilag Nagyborosnyóhoz tartozó faluban már épült egy új iskola, amely megfelelő körülményeket biztosít a gyermekek számára. Nem utolsósorban a régi épület rontja az új iskola és környezetének általános képét – mondta el érdeklődésünkre Ilie Nicolae nagyborosnyói polgármester. A bontási munkát szakcégre bízzák, kiváltják a szükséges engedélyeket is.

  • Nem felel meg a követelményeknek a feldobolyi régi iskola épülete. A szerző felvétele
    Nem felel meg a követelményeknek a feldobolyi régi iskola épülete. A szerző felvétele

A feldobolyi iskolában 13 gyerek tanul össze­vont osztályban: előkészítősök, elsősök, másodikosok és harmadikosok. Sajnos a törvény nem teszi lehetővé, hogy négynél több évfolyam tanuljon együtt, így két negyedikes gyerek iskolabusszal ingázik Nagyborosnyóra – mondta el érdeklődésünkre Márton Gabriella tanítónő. Ugyanakkor az óvodát tíz gyerek látogatja, őket Kertész Sára óvónő oktatja. Márton azt is elmondta, az utóbbi öt évben csökkent az iskolába és óvodába járó gyerekek száma. Most ez a tendencia megfordult, úgy látszik, az idei létszám tartható lesz a következő négy-öt évben is.

A bontás mellett az építésre is hangsúlyt fektetnek Nagyborosnyón. Hamarosan megkezdik a kisborosnyói központi fahíd teljes körű felújítását – jelentette be a polgármester és Kanyó Antal alpolgármester. A tervek elkészültek, a kivitelezéshez szükséges 500 ezer leje is megvan az önkormányzatnak, így a következő lépés a versenytárgyalás meghirdetése lesz, a közbeszerzési eljárás lezárulta után a nyertes cég nekifoghat a kivitelezésnek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 445
szavazógép
2019-04-12: Közélet - Fekete Réka:

Nagypéntekig igényelhető a támogatás (Euro 200 Program)

A számítógép-vásárlást ösztönző programra idén 12 millió lejt fordít az oktatási minisztérium, a támogatási kérelmet április 19-ig nyújthatják be azok a diákok és 26 év alatti egyetemisták, akiknek a családjában az egy főre eső bruttó jövedelem nem haladja meg a 250 lejt.
2019-04-12: Sport - :

Nagyváradon a Sepsi-SIC (Női kosárlabda)

A bajnoki címvédő és négyszeres Román Kupa-győztes Sepsi-SIC együttese ma 14.30 órától a Nagyváradi MSC vendége lesz az Antonio Alexe Arénában a női kosárlabda Nemzeti Liga negyeddöntőjének harmadik meccsén. Az egyik fél három sikeréig tartó párharcot a zöld-fehérek vezetik 2–0-ra.