Tüntettek a vasutasok

2019. április 12., péntek, Belföld

Mintegy ezer vasutas tüntetett tegnap a szállításügyi minisztérium előtt. Béremelést, jobb munkakörülményeket, beruházásokat, a Román Vasúttársaság átszervezését, illetve a vasutasok jogállásáról szóló törvény elfogadását kérték, és általános sztrájkkal fenyegetőztek.

Iulică Măntescu szakszervezeti vezető elmondta: egy 30 éve dolgozó mozdonyvezető 3000 lejt sem kap, ahhoz pedig, hogy a vasúti infrastruktúra megfelelő állapotba kerüljön, 100 milliárd lej értékű beruházásra lenne szükség. A tüntetők küldöttségét fogadták a minisztériumban, a tüntetés után pedig Răzvan Cuc szállításügyi miniszter azt mondta: van költségvetési keret rá, növelni fogják a vasutasok fizetését. Azt nem közölte, hogy mennyivel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 775
szavazógép
2019-04-12: Belföld - :

Halasztott az alkotmánybíróság

Április 19-ére halasztotta a döntéshozatalt az alkotmánybíróság a képviselőház alelnökének beadványáról, amelyben Florin Iordache a parlament és a legfelsőbb bíróság közti alkotmányos konfliktus megállapítását kérte a korrupciós ügyeket tárgyaló háromtagú bírói tanácsok kapcsán.
2019-04-12: Világfigyelő - :

Megvétózta a himnusztörvényt (Szlovákia)

Megvétózta a szlovák parlament által elfogadott úgynevezett himnusztörvényt Andrej Kiska államfő tegnap, így az visszakerül a törvényhozás elé.