Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Halasztott az alkotmánybíróság

2019. április 12., péntek, Belföld

Április 19-ére halasztotta a döntéshozatalt az alkotmánybíróság a képviselőház alelnökének beadványáról, amelyben Florin Iordache a parlament és a legfelsőbb bíróság közti alkotmányos konfliktus megállapítását kérte a korrupciós ügyeket tárgyaló háromtagú bírói tanácsok kapcsán.

  • Fotó: Mediafax
    Fotó: Mediafax

A taláros testület már szerdán elkezdte a beadvány tárgyalását, ekkor Iordache elmondta, hogy a korrupciós perekben szakosodott háromtagú bírói tanácsokat kellett volna létrehozni. A legfelsőbb bíróság elnöke, Cristina Tarcea válaszul kifejtette: a bírákat felkészítették a korrupciós ügyekre, és az elmúlt 15 év alatt mintegy 170 korrupciós perben ítélkeztek. Az alkotmányossági vita tétje az, hogy a legfelsőbb bíróság háromtagú bírói tanácsainak döntései megsemmisíthetőek legyenek, ez esetben ugyanis elölről lehetne kezdeni azt a pert (is), amelyben Liviu Dragnea SZDP-elnököt alapfokon már elítélték (a Teleorman megyei fiktív alkalmazások miatt), és amelynek az utolsó tárgyalását április 15-ére tűzték ki. Ha bűnösnek találják, akkor börtönbe kell mennie, ügyvédei ezért megpróbálják kieszközölni az ítélet elhalasztását az alkotmánybírósági döntés utánig.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 301
szavazógép
2019-04-12: Belföld - :

Legyen népszavazás

Az NLP, az MRSZ, az RMDSZ, az NMP és a nemzeti kisebbségek frakciója is egyetért a referendum megszervezésével – jelentette be Klaus Iohannis államelnök tegnap este, miután az említett pártok vezetőivel találkozott.
2019-04-12: Belföld - :

Tüntettek a vasutasok

Mintegy ezer vasutas tüntetett tegnap a szállításügyi minisztérium előtt. Béremelést, jobb munkakörülményeket, beruházásokat, a Román Vasúttársaság átszervezését, illetve a vasutasok jogállásáról szóló törvény elfogadását kérték, és általános sztrájkkal fenyegetőztek.