Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Halasztott az alkotmánybíróság

2019. április 12., péntek, Belföld

Április 19-ére halasztotta a döntéshozatalt az alkotmánybíróság a képviselőház alelnökének beadványáról, amelyben Florin Iordache a parlament és a legfelsőbb bíróság közti alkotmányos konfliktus megállapítását kérte a korrupciós ügyeket tárgyaló háromtagú bírói tanácsok kapcsán.

  • Fotó: Mediafax
    Fotó: Mediafax

A taláros testület már szerdán elkezdte a beadvány tárgyalását, ekkor Iordache elmondta, hogy a korrupciós perekben szakosodott háromtagú bírói tanácsokat kellett volna létrehozni. A legfelsőbb bíróság elnöke, Cristina Tarcea válaszul kifejtette: a bírákat felkészítették a korrupciós ügyekre, és az elmúlt 15 év alatt mintegy 170 korrupciós perben ítélkeztek. Az alkotmányossági vita tétje az, hogy a legfelsőbb bíróság háromtagú bírói tanácsainak döntései megsemmisíthetőek legyenek, ez esetben ugyanis elölről lehetne kezdeni azt a pert (is), amelyben Liviu Dragnea SZDP-elnököt alapfokon már elítélték (a Teleorman megyei fiktív alkalmazások miatt), és amelynek az utolsó tárgyalását április 15-ére tűzték ki. Ha bűnösnek találják, akkor börtönbe kell mennie, ügyvédei ezért megpróbálják kieszközölni az ítélet elhalasztását az alkotmánybírósági döntés utánig.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 694
szavazógép
2019-04-12: Belföld - :

Legyen népszavazás

Az NLP, az MRSZ, az RMDSZ, az NMP és a nemzeti kisebbségek frakciója is egyetért a referendum megszervezésével – jelentette be Klaus Iohannis államelnök tegnap este, miután az említett pártok vezetőivel találkozott.
2019-04-12: Belföld - :

Tüntettek a vasutasok

Mintegy ezer vasutas tüntetett tegnap a szállításügyi minisztérium előtt. Béremelést, jobb munkakörülményeket, beruházásokat, a Román Vasúttársaság átszervezését, illetve a vasutasok jogállásáról szóló törvény elfogadását kérték, és általános sztrájkkal fenyegetőztek.