Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Háromszéki képpel nyert díjat a magyar fotós

2019. április 13., szombat, Magazin

Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója nyert az év sajtófotóit elismerő World Press Photo-díj természetfotó kategóriájában – jelentették be Amszterdamban. A magyar természetfotós fényképén levágott lábú békák láthatók, amint a felszín felé törekednek, miután visszadobták őket a békapetékkel teli vízbe.

  • Máté Bence: Túlélési ösztön
    Máté Bence: Túlélési ösztön

A fotó tavaly áprilisban készült Háromszéken, és arra hívja fel a figyelmet, hogy tavasszal szerte a világon sok párzásra összegyűlt béka lábát vágják le étkezési célra, gyakran úgy, hogy az állat még él. Az amerikai John Moore nyerte az év sajtófotója fődíját, képe egy síró hondurasi kislányt ábrázol Mexikó és az Egyesült Államok határán. A Getty Images ügynökség fotósa akkor készítette a felvételt, amikor a kétéves gyerek menedékkérő édesanyját letartóztatták az amerikai határőrök a texasi McAllenben. Idén új díjkategóriával gazdagodott a mezőny: az elismerés az év fotóriportjának jár, nyertese a svéd-holland Pieter Ten Hoopen lett, aki latin-amerikai bevándorlók konvoját ábrázolta 2018 októberében-novemberében. A szervezet pályázatára több mint 4700 fotós jelentkezett csaknem 80 ezer fotóval. A zsűri 25 ország 43 fotósát jelölte díjaira különböző kategóriákban. A 34 éves, számos nemzetközi természetfotós díjat nyert Máté Bence mintegy hatszáz felvételéből márciusban nyílt szabadtéri kiállítás Budapesten, majd a tárlat országos turnéra indult. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 424
szavazógép
2019-04-13: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

SEPSISZENTGYÖRGYÖN A KÖZÉP-EURÓPA TÁNCSZÍNHÁZ. Az M Studio meghívására két előadással érkezik Sepsiszentgyörgyre április 14–15-én Magyarország legrégebbi, jelenleg is egyik leginnovatívabb táncszínháza. A Közép-Európa Táncszínház vasárnap 19 órától a Mészáros Máté rendezésében készült InsoundOut című produkciót, hétfőn 19 órától az Eryk Makohon által rendezett Poly című előadást játssza a Háromszék Táncstúdióban. Az előadásokra érvényesek a Tamási Áron Színház bérletei, jegyek elővételben a központi jegyirodában és a biletmaster.ro oldalon kap­hatók.
 
2019-04-13: Magazin - :

Írószövetségi Debüt-díjat kapott a kézdivásárhelyi Voloncs Attila

Nagy Lea, Voloncs Attila és Pataki Tamás kapta a Magyar Írószövetség által létrehozott Debüt- díjat. Az idén először átadott kitüntetést, amely pénzjutalommal, valamint írószövetségi tagsággal jár, fiatal, első kötetes szerzők nyerhették el. A díjátadóra a Versmaraton nyitó programjaként a Petőfi Irodalmi Múzeumban került sor.