Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

TIzedik Tavaszi Zöld Napok KézdivásárhelyenCsemetét ültettek, szemetet gyűjtöttek

2019. április 15., hétfő, Közélet

Szelektív hulladékgyűjtés, kiállítás, csemeteültetés, kerekasztal-beszélgetés, előadások, de kikapcsolódást szolgáló rendezvények, családi futás és kerékpáros ügyességi verseny is szerepelt a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület által immár tizedik alkalommal megszervezett Tavaszi zöld napok programjában.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A rendezvénysorozat pénteken 9 órakor szelektív hulladékgyűjtéssel kezdődött. A Gosp-Com Kft.-vel közösen a céhes városban két gyűjtőpontot, Nyujtódon pedig egyet állítottak fel. Kerekasztal-beszélgetést tartottak hulladékGAZDÁLKODÁS címmel, amelyen a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület, az Eco-Bihor Kft. és a Gosp-Com Kft. képviselői is jelen voltak. A nap a sportirodával közösen szervezett családi futással és a Kendu Egyesülettel együtt lebonyolított ügyességi kerékpárversennyel ért véget.

Szombat délelőtt hatvan önkéntes – köztük az egyesület tagjai, a Bod Péter Tanítóképző és az Apor Péter Szakközépiskola tanulói – százötven őshonos gyümölcsfacsemetét ültetett el az új református temetőben. Százat a Háromszéki Közösségi Alapítvány, ötvenet Kocsis Zoltán, a sportiroda vezetője adományozott az egyesületnek. A csemeteültetőket az akció végén a Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete szendviccsel, meleg teával kínálta meg. A nap zárásaként a Vigadó Galériában tájgrafika-kiállításra került sor. Miután Kis Emese magyartanár bemutatta az alkotót, Papp Zoltán egyéni kiállítását Vetró Andás szobrász méltatta.

A kiállításmegnyitón Kicsi Kincső Kriszta szavalt, Lázár Kriszta és Béres Erika, a Bod Péter Tanítóképző tanulói énekeltek Gligor Zoltán zenetanár kíséretével. Tegnap a Vigadó Galériában előadások sorát hallgathatták meg az érdeklődők. Biró Levente tanító, a Zöld Nap Egyesület alelnöke a klímaváltozás szélsőséges hatásairól, Péter Levente idegenvezető az orbaiszéki medvékről, Taierling Péter Ferenc, a Csiszár Dénes Tanműhely képviselője a hagyományos helyi mesterségekről, Balog Szilárd a KSE kerékpárszakosztálya részéről a kézdivásárhelyi bringás életről, Bedő József, a Kovászna Megyei Vöröskereszt képviselője az elsősegélynyújtásról, Kászoni Attila gyógypedagógus a szenvedélybetegségek megelőzéséről tartott előadást. Közreműködött Klára Kamilla egyetemi hallgató, Béres Erika, Imre Anita Mária, Cseh Barna, Ráduly Roland és Palkó Bernát a Bod Péter Tanítóképzőből.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 289
szavazógép
2019-04-15: Közélet - Kisgyörgy Zoltán:

Jeles szülöttjére emlékezett Szentivánlaborfalva

Gyakran elhangzott Szentivánlaborfalván a falu két jeles személyiségének neve a hétvégi emlékező ünnepségen: a Laborfalvi Róza asszonyé és a tudós, egyetemi tanár Berde Áron pro­fesszoré. Pénteken – az ünnepség részeként – népes gyermeksereg versengett a Laborfalvi Róza – Szépen magyarul vetélkedőn, szombaton az ikerfalu szülöttére emlékeztek, és leleplezték fém domborművét születésének 200. évfordulója alkalmával.
2019-04-15: Közélet - Hecser László:

Szeretni, tisztelni kell a természetet

Kitettek magukért az első erdővidéki vadász-horgász találkozó szervezői: változatos, sokakat vonzó programot állítottak össze szombatra, remek ételek falatozásával jótékonykodni lehetett, a kézművesek és az őstermelők gazdag kínálatának köszönhetően pedig a kirakodóvásár is gazdag volt. A szervezők azt ígérték, jövő esztendőben megismétlik a sikeres eseményt.