Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mérgező ételek, mérgező ötletek

2019. április 15., hétfő, Máról holnapra
Farkas Réka

Az Atyuska hadat üzen a külföldről behozott zöldségeknek, gyümölcsöknek, és lebénul az ország. Hirtelen vámosok, fináncok, egészségügyi szakemberek lepik el a határátkelőket és megvizsgálnak minden szállítmányt. Papírokat ellenőriznek, minőséget elemeznek, csak hát rendkívül lassan megy, így torlódnak a kamionok, romlik az áru. Húsvétra üresen maradhatnak a polcok.

Liviu Dragnea az utóbbi időben nagyon rákattant a hazai termékek dicsőítésére, sőt, több ízben megfogalmazta már – általában kisebb-nagyobb tömeg előtt –, hogy adalékanyagokkal, romlott, rossz minőségű áruval mérgezi szeretett népét külföld, Európa ide hordja szemtét, és ahelyett, hogy azt ennénk, ami itthon megterem, pénzünket kívül mutatós, belül férges termékekre dobjuk ki. Lehet némi igazság szavaiban, hisz mindannyian találkoztunk szépen virító, de ízetlen paradicsommal, almával, tetűporízű paprikával, vizenyős retekkel, igaz, nemcsak a nagy bevásárlóközpontokban, de a piacon is, a „kofáknál”, akiknek egy része rég nem saját termését árulja, hanem nagybani lerakatokból veszi az árut, rábiggyeszti, hogy román termék, hisz az mégis kelendőbb, s pár lejjel megdobja az árát. Csakhogy bármennyire szeretnék politikusaink, januárban, februárban tájainkon nem terem paradicsom, saláta, és Székelyföldön legfennebb április közepén, végén bújik ki az első retek, zöldhagyma. Aki ilyenre vágyik korábban, annak tudnia kell, hogy valahonnan meleg vidékről hozták, s ki tudja, mivel kezelték, hogy hetek múltán is mutatós legyen.

Igaza lehet tehát a szociáldemokrata nagyvezérnek, és pénzügyminisztere, hogy alájátsszon, a gyümölcsöt és zöldséget forgalmazó cégeket okolja, szerinte az adócsalások 60 százalékát az EU-ból származó termékek behozatalakor követik el, a kísérőokmányokban ugyanis gyakran az szerepel, hogy az áru csupán átutazik az országon, ám valójában itt landol. Ha ilyen pontosan tudják, eddig miért nem tettek semmit? Miért csak kampányban derül ki, mivel etetnek bennünket? A minőséget, összetételt „békeidőben” nem lehet ellenőrizni?

Ha a hatóságok becsületesen végeznék a dolgukat, és nem csak kampányok idején lódulnának neki a nagy kivizsgálásoknak, ha nemcsak szóban, de pénzzel is támogatnák a hazai termelőket, kevesebb mérget kellene nyelnünk, zöldségben, gyümölcsben, ételben egyaránt. És a népszerűséget hajszoló, üresfejű politikusok mérgező szövegelései is ritkulnának talán. Vagy Dragnea vágyaihoz igazodva várjuk ismét a rossz emlékű „aprozárok” létrehozatalát, amelyeket szezon múltával, akár Ceaușescu idején, feltöltenek vietnami rákpehellyel?

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 256
szavazógép
2019-04-15: Közélet - Iochom István:

Református kórustalálkozó Kézdivásárhelyen

A kézdivásárhelyi református egyházközség szombaton tizenötödik alkalommal szervezte meg a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye templomi kórusainak találkozóját a főtéri református templomban. A hagyományoktól eltérően idén nem volt vendéglelkész, az istentiszteletet Beder Imre lelkipásztor tartotta, majd köszöntötte a régi és az első alkalommal megjelent énekkarokat – a dálnoki Harmónia kórust és a szegedi ökumenikus kórust –, hangsúlyozva, hogy akárcsak az előző években, a reformátusok mellett római katolikus és világi énekkarokat is meghívtak.
2019-04-15: Belföld - :

Zöldségkommandó a határon

Romániába tartó, zöldséget és gyümölcsöt szállító kamionok százait tartóztatták fel és ellenőrizték a romániai hatóságok az úgynevezett Demetra-akció részeként, mely során az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal a szállítmányok iratait, az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság pedig az áru minőségét vizsgálta. Az ügy előzménye, hogy Liviu Dragnea, a kormányzó Szociáldemokrata Párt elnöke ultimátumot intézett az állami intézmények vezetői felé, leváltással fenyegetve őket abban az esetben, ha nem állítják le „a zöldség- és gyümölcscsempészetet”.