Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bocsánatot kért a szerb elnök a magyaroktól

2019. április 15., hétfő, Világfigyelő

Bocsánatot kért Aleksandar Vučić szerb államfő tegnap a Szerbiában élő magyaroktól az előző napi ellenzéki tüntetésen elhangzott gyűlöletbeszéd miatt.

„Ami tegnap elhangzott a mi magyar polgárainkról, az nem a többségi Szerbia álláspontja. Bocsánatot kérek ezért tőlük. Ez a felelőtlen és komolytalan emberek álláspontja, senki másé” – mondta Vučić újságíróknak, miután felkereste a belgrádi központi kórházban folyó építkezést. Szavait idézték szerbiai hírportálok. Vučić arra reagált, hogy a szombati belgrádi ellenzéki tüntetésen Sergej Trifunović, a Szabad Polgárok Mozgalma nevű párt vezetője sértő kijelentéseket tett többek között a magyarokra is. Azt mondta, hogy Vučić szíriaiakkal és magyarokkal népesíti be Szerbiát.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2017
szavazógép
2019-04-15: Világfigyelő - :

Nyitott kérdések a magyar–román viszonyban

Az elmúlt időben mind a magyar, mind a román kormány sokat tett azért, hogy a korábban sok feszültséggel teli viszonyt enyhíteni tudják – jelentette ki Szijjártó Péter magyar külügyminiszter, miután Dubrovnyikban a Kína–Kelet-közép-Európa csúcstalálkozón tárgyalt Teodor Meleșcanu román kollégájával.
2019-04-15: Belföld - :

Korszerűsítik a rakétaelhárító rendszert

Előre beütemezett korszerűsítési munkálatok miatt a közeljövőben átmenetileg leállítják a NATO rakétaelhárító rendszerének Romániába telepített elemeit, feladatukat a munkálatok idejére egy mobil területvédelmi rendszer veszi majd át – közölte a bukaresti védelmi minisztérium.