Korszerűsítik a rakétaelhárító rendszert

2019. április 15., hétfő, Belföld

Előre beütemezett korszerűsítési munkálatok miatt a közeljövőben átmenetileg leállítják a NATO rakétaelhárító rendszerének Romániába telepített elemeit, feladatukat a munkálatok idejére egy mobil területvédelmi rendszer veszi majd át – közölte a bukaresti védelmi minisztérium.

A deveselui támaszponton felszerelt Aegis Ashore rakétavédelmi rendszer a fejlesztés során nem bővül támadó jellegű berendezésekkel, továbbra is szigorúan védelmi célú berendezés marad, amely a ballisztikus rakétáktól hivatott megvédeni a NATO tagállamait – hangsúlyozza a szaktárca, hozzátéve, hogy a mostani, néhány hétig tartó fejlesztési szakaszt már a 2009-ben közzétett menetrend is tartalmazta. A munkálatok idejére az Egyesült Államok egy THAAD típusú hordozható rakétavédelmi rendszert telepít Romániába, amely szintén a NATO parancsnoksága alatt működik. A Romániába telepített ballisztikus rakétaelhárító rendszereket Oroszország a biztonságát fenyegető fegyvereknek tekinti.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 488
szavazógép
2019-04-15: Világfigyelő - :

Bocsánatot kért a szerb elnök a magyaroktól

Bocsánatot kért Aleksandar Vučić szerb államfő tegnap a Szerbiában élő magyaroktól az előző napi ellenzéki tüntetésen elhangzott gyűlöletbeszéd miatt.
2019-04-15: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Fájó szívvel tudatjuk, hogy
a sepsiszentgyörgyi
RÁDULY GÁBOR
életének 65. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2019. április 16-án, kedden 13 órakor lesz a közös temető ravatalozó­házától.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
A gyászoló család
1053