Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, EuroligaSopron negyedik, megvédte címét a Jekatyerinburg

2019. április 16., kedd, Sport

A negyedik helyen végzett a házigazda Sopron Basket a női kosárlabda Euroligában, mivel a négyes döntő vasárnapi bronzmérkőzésén 64–53-ra kikapott a cseh USK Praha csapatától. Az orosz Jekatyerinburg megvédte címét, a vasárnapi fináléban 91–67-re legyőzte a szintén orosz Dinamo Kurszk együttesét.

  • Fotó: EuroLeague Women
    Fotó: EuroLeague Women

A 2018-ban Euroliga-ezüstéremmel fennállása legnagyobb sikerét elérő soproni csapat a szezon eddigi 17 nemzetközi meccsén 10 győzelemnél és 7 vereségnél tartott. A 2015-ben aranyérmes Praha egy évvel ezelőtt lemaradt a négyes döntőről, a jelenlegi idényben pedig 12 győzelemnél és 5 vereségnél tartott. A csehek szlovák trénere, Natalia Hejkova régi ismerős volt a hazai szurkolók számára, ugyanis 2003 és 2006 között a soproni kispadon ült. Ami a két gárda egymás elleni mérlegét illeti, 2003 óta hatszor csaptak össze, a csehek ebből négyszer győztek, a legutóbbi mérkőzést viszont tavaly januárban a Sopron nyerte Prágában.

A Roberto Iniguez irányította házigazdák az eladott labdák és a csehek jobb dobószázaléka miatt hétpontos hátrányban vonulhattak szünetre, majd térfélcsere után többek között Yvonne Turner és Aleksandra Crvendakić játékának köszönhetően csökkent a különbség, a magyar csapat a 28. percben ki is egyenlített. Az utolsó negyedben mindkét együttes idegesen játszott, sorra maradtak ki a helyzetek, négy perc alatt mindössze hat pont született. A hajrában hatpontos hátrányban a Sopron három labdabirtoklásból sem talált a gyűrűbe, így nem tudta szorossá tenni a végjátékot, s meg kellett elégednie a negyedik hellyel.

A négyszeres bajnok és 12 Euroliga-éremnél tartó Jekatyerinburg 16 győzelem mellett egyetlen vereséggel teljesítette a szezon eddigi részét. A 2017-ben Euroliga-győztes Dinamo csapatát fűthette a visszavágás vágya, hiszen tavaly nagy csatában kikapott a Jekatyerinburgtól Sopronban, és végül be kellett érnie a bronzéremmel. Lucas Mondelo együttese hasonlóan imponáló mérleggel készült a fináléra, 17 mérkőzéséből csak egyet vesztett el, méghozzá hazai pályán a Sopron ellen. Az 1938-ban alapított Jekatyerinburg 2003, 2013, 2016 és 2018 után ötödször lett a kontinens legjobb klubcsapata.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-04-16: Sport - :

Fordulatos meccsen nyert a KSE Futsal (Teremlabdarúgás, II. liga)

Háromgólos hátrányból felállva, roppant fordulatos meccset nyert meg vasárnap este a KSE Futsal, amely a másodosztályos teremlabdarúgó-bajnokság 17. fordulójának zárómérkőzésén 9–8-ra verte a vendég Fortius Buzău együttesét. Ezzel a sikerrel a céhes városbeliek megerősítették második helyüket a rangsorban, és az utolsó etap eredményeitől függetlenül biztosan ők játsszák az osztályozót az I. liga utolsó előtti helyezettjével.
2019-04-16: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Nyitott Akadémia
A Nyitott Akadémia sorozat részeként ma 19 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban dr. Buda László orvos, pszichiáter, pszichoterapeuta, a Pécsi Tudományegyetem korábbi tanszékvezetője tart előadást Önelfogadás, önszeretet, öngyógyítás a gyakorlatban címmel. Jegyek elővételben, illetve előadás előtt a helyszínen kaphatók.