Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Húsvétra készülnek a tanulók házábanFélezer diák a nagyheti tojásíráson

2019. április 16., kedd, Közélet

Rövid fohásszal, dallal kezdődött tegnap reggel a sepsiszentgyörgyi Tanulók Házában a nagyheti tojásírás, de mielőtt a játékos lelkészi felvezető elhangzott volna, házigazdaként Kerekes Jenő igazgató köszöntötte locsolóverssel a jelen lévő leányokat. Péntekig öt-hatszáz diák fordul meg a Tanulók Háza húsvéti viaszgőzös nagytermében.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az Örvendezz, örvendezz, minden nép, vidd a hírt, vidd a hírt szerteszét kezdetű, folytatásában a Rólad szóljon az ünnep szövegű dallal indította Marosi Tünde segédlelkész a húsvét-nagyheti tojásírási programot, majd férje, Marosi Árpád református lelkipásztor játékos kikérdezést tartott, hogy ki mit tud húsvét lényegéről. Az elemista diákok kezdetben a nyusziról, a tojásról beszéltek, majd a Jézus halálával és feltámadásával kapcsolatos történésekre tértek ki. Jó hallani, hogy nem hiábavalók a vallásórák, visszaköszön, amit a gyermekek ott hallanak a szeretetről, a jóról és a rossz­ról, hisz a tízéves diák is tudja, Jézus a mi megváltásunkért áldozta fel magát. És mielőtt a kesicével ráírnák a tojásra a tyúklábas, cserelapis, fenyős, keresztutas mintákat, elgondolkodhatnak azon, mi szüli az örömet ebben a világban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 424
szavazógép
2019-04-16: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Kis per nagy téttel

Meglepő az lett volna, ha a Liviu Dragnea második perében annyi időhúzási manőver és jogi csűrés-csavarás után tegnap hirtelen kimondják az ítéletet. A halasztás mégis gyanús, hiszen viszonylag egyszerű ügyről van szó: két olyan alkalmazottról, akit közpénzből fizettek, noha a korrupcióellenes ügyészség szerint nem a munkahelyükön, hanem a szociáldemokrata pártnál dolgoztak.
2019-04-16: Közélet - Nagy D. István:

Kevés a pályázó (De minimis támogatás adó csökkentésére)

A városi költségvetés elfogadását követően Sepiszentgyörgy önkormányzata idén is meghirdeti a jogi személyeknek szóló ingatlanadó részleges visszaigénylését lehetővé tevő de minimis támogatást. A három évre szóló támogatási program idei költségvetése meghaladja az egymillió lejt. Édler András, a program lebonyolításáért felelős megyei kereskedelmi kamara elnöke szerint annak ellenére, hogy az igénylési eljárás nem bonyolult, a jogosultak közül kevesen élnek a lehetőséggel.