Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Folytatódik a fortyogófürdői pereskedésA tulajdonos is pert indít a bérlő ellen

2019. április 16., kedd, Közélet

Kézdivásárhely önkormányzati képviselői egyhangúan rábólintottak arra, hogy az Incitato Fortyogó Kft. ellen indítandó perben a tulajdonos, a városháza érdekeit Eckstein-Kovács Péter kolozsvári ügyvéd, az RMDSZ egykori szenátora, volt elnöki tanácsadó képviselje. Bokor Tibor polgármester előterjesztését a legutóbbi tanácsülésen fogadták el.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Mivel Hegedűs Ferenc önkormányzati képviselő, a fortyogófürdői komplexum eladásával foglalkozó különbizottság elnöke az ülés idején szabadságon volt, Bokor Tibor polgármester foglalta össze a Fortyogó-ügy történetét. Közölte, úgy döntöttek, pert indítanak az elővásárlási joggal rendelkező Incitato Fortyogó Kft. ellen rossz­hiszemű vásárlási szándék miatt, mivel már megelégelték a másfél évtizede tartó cirkuszt.

Elmondása szerint az önkormányzat, a tulajdonos és az Incitato Fortyogó Kft. képviselői 1994-ben tíz évre szóló szerződést írtak alá, ami tizenhat éve, 2003. december 25-én lejárt, és amit semmiféle módon nem lehet meghosszabbítani. A 2004-ben tisztségben levő városvezetés kilakoltatta a szóban forgó céget az egységből, akkor kezdődött az első per. 2005-ben született meg a döntés, mely arra kötelezte a tulajdonost, hogy a komplexumot az utolsó bérlőnek, az Incitato Fortyogó Kft.-nek adja el. A helyi tanács különbizottsága 2005-ben, 2007-ben, majd 2016-ban döntött a minimális eladási árról, amit a bérlő nem fogadott el, hanem perek sorozatát indította az önkormányzat és a különbizottság ellen. A megyei törvényszék a múlt évben 245 ezer eurós minimális eladási árat állapított meg – hangsúlyozta az elöljáró –, a helyi tanács által megrendelt felértékelés 518 ezer euróban állapította meg a négyhektáros terület és a rajta levő épületek eladási árát.

A tulajdonos rendkívüli jogorvoslati kérelmet nyújtott be, ugyanis egy 2006-os végzés szerint a bírónak nem áll hatáskörében kiindulási árat megállapítani a bizottság helyett, ez a törvény értelmében kizárólag a bizottság hatásköre. „Én azt tartom normálisnak, ha valakinek van egy tulajdona, akkor a tulajdonos dönti el, hogy mennyiért adja el, és nem a vásárló” – hangsúlyozta Bokor Tibor, aki arról is tájékoztatta a tanácsot, hogy az eladási ár miatt az Incitato Fortyogó Kft. ismét beperelte a tulajdonost és a bizottságot. „Én és a tanácsosok is azt szeretnénk, hogy ennek a 16 éves huzavonának valahogy érjünk a végére, és meggyőződésem, hogy a kft. rosszhiszemű, és vissza­él a törvény által nyújtott jogokkal, emiatt most mi indítunk pert a vásárló ellen” – mondta a polgármester, aki azt is közölte, hogy a tanács beleegyezésével Eckstein-Kovács Péter ügyvédet kérik fel arra, hogy képviselje az önkormányzatot az Incitato Fortyogó Kft. elleni perben.

Az elöljáró a városházán iktatott, Constantin Pătru és Kovács Simon Attila által írt beadványt is ismertette, amit a Facebookon is közzétettek és félrevezettek nagyon sok jóhiszemű embert. „Olyant is olvashattunk a közösségi oldalon, hogy egy hónap múlva strand indul Kézdivásárhelyen. Lehet, hogy igen, de ahhoz kell legyen tulajdonos, terület és építkezési engedély, amit csak a tulajdonosnak vagy a hosszú távú bérlőnek adnak ki. Szerződést mi nem tudunk hosszabbítani, egyszerűen félrevezették az embereket. Április negyedikén iktattunk egy beadványt, amelyben azt írja Kovács Simon Attila, hogy azt a levelet, amit másodikán kaptam, ne vegyem figyelembe, mert Constatin Pătrunak nincs semmilyen minősége ebben a cégben és ne foglalkozzak ezzel a kérdéssel” – mondta a polgármester. Bokor Tibor szerint Kovács Simon Attila a kft. alapszabályzatát és egy megállapodást is mellékelt, amelyben azt írja, hogy mindaddig, míg a komplexumot meg nem vásárolják, addig üzlettársának nincs semmilyen társtulajdonosi minősége.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 331
szavazógép
2019-04-16: Belföld - :

Dragnea ismét haladékot kapott

Május 20-ra napolta el a legfelsőbb bíróság öttagú bírói tanácsa tegnap Liviu Dragnea második korrupciós perének fellebbviteli tárgyalását, miközben az épület előtt a szociáldemokrata (SZDP) pártelnök több száz szimpatizánsa mellette, több tucatnyi bírálója pedig ellene tüntetett. A mostani halasztást a védelem kérte arra hivatkozva, hogy addig megszülethet az SZDP-elnök ügyét – és további 170 korrupciós ügyet – érintő alkotmánybírósági döntés arról, hogy szabályos összetételű volt-e az első fokon eljáró háromtagú bírói tanács.
2019-04-16: Jegyzet - Kuti János:

Jogos kitiltás (A múlt hét)

Kelemen Hunor RMDSZ-elnököt nem engedték be Ukrajnába, sőt, 2020. október 13-ig ki is tiltották. Én is majdnem így jártam, csak engem március végén nem Ukrajnába, hanem Németországba nem akartak engedni. És nem diplomata-útlevelet, hanem személyazonossági kártyát mutattam fel a düsseldorfi repülőtéren. Az útlevélellenőr azt mondta, hogy kimostam az okmányt.