Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. április 16., kedd, Belföld

TÁJÉKOZOTTSÁG VAGY POLITIKA? A Securitate fiatal ágának nevezte vasárnap Temesváron Călin Popescu-Tăriceanu a Mentsétek meg Romániát Szövetséget (MRSZ), miután arról tájékoztatták, hogy egy csuklóin bilincset viselő személy lemondását követeli a felsőház elnöki tisztségéből.

  • Fotó: Bihoreanul
    Fotó: Bihoreanul

Azt mondta: semmiféle tiltakozó akciótól nem tart, hisz Romániában garantált a szólás szabadsága. Úgy fogalmazott: „ha holnap a Securitate fiatal ága, és itt az MRSZ-re gondolok, megnyeri a választásokat, akkor biztos vagyok benne, hogy a most tüntetők hangja nem fog többet hallatszani, és ez rossz és tragikus lesz”. Meglátása szerint a MRSZ egy olyan országról beszél, ahol nincs tulajdon, amely nem a családra épül, és feltételezhető, hogy „a kis szekusok” további hasonlókkal jönnek, amelyek korlátozhatják a szólás szabadságát. Hogy kijelentéseit mire alapozza, azt nem közölte. (Agerpres)

SZÖRNYŰ VÉG. Három és fél éves gyermek halt meg hétfőn, miután beesett a Iaşi megyei Buda település iskolája mögött lévő pöcegödörbe – közölte Diana Cimpoeşu, a Iaşi megyei rohammentő-szolgálat munkatársa. A szerencsétlenül járt kisgyermek nagyobb, iskolás testvére egy faültetési tevékenységben vett részt, és hároméves testvére utána ment az iskolaudvarra. Egy idő után eltűnt, és az igazgatónő keresni kezdte. A pöcegödörbe esett gyermek megmentésére Târgu Frumosról érkeztek mentőcsapatok a helyszínre. A gyermeket megpróbálták újjáéleszteni, de nem jártak sikerrel, kénytelenek voltak megállapítani a halál beálltát. (Agerpres)

TÖBB TONNA ZÖLDSÉGET SEMMISÍTETTEK MEG. Az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság közölte, az adóhivatal által koordinált, Demetra fedőnevű akció eredményeként, amely során az országba behozni akart külföldi zöldség- és gyümölcsszállítmányokat fésülték át tüzetesen, vasárnap délig összesen 430 teherautót és három raktárt ellenőriztek, amely nyomán 31 esetben róttak ki bírságot 602 200 lej összértékben, emellett megsemmisítettek 81,35 tonna zöldséget és gyümölcsöt is: többek között 23 tonna száraz lengyel hagymát, 10 tonna magyar és szerb sárgarépát, 23 tonna lengyel almát, 200 kiló kínai fokhagymát, 6 tonna lengyel burgonyát, közel 2 tonna lengyel gombát, majdnem 7 tonna spanyol paradicsomot, 2 tonna spanyol padlizsánt, 7 tonna spanyol paprikát, 60 kiló görög paradicsomot. A leleplezett rendellenességek között megemlítették az egészségügyi dokumentumok hiányát, a rossz higiéniai körülményeket, a raktározási szabályok megsértését, nem megfelelő szállítóeszközök használatát, az előírásos címke hiányát, valamint a raktár működési engedélyének hiányát. (Főtér)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-04-16: Belföld - :

Aggódik az EP

Komoly aggályokat vetnek fel a román kormány lépései a jogállamiság helyzetével kapcsolatban, visszalépések figyelhetőek meg a reformfolyamatban – jelentette ki Vera Jourová uniós igazságügyi biztos az Európai Parlament (EP) tegnapi strasbourgi plenáris ülésén.
2019-04-16: Belföld - :

Szerződés autópályára

Három fontos infrastrukturális beruházási szerződést írtak alá vasárnap Viorica Dăncilă miniszterelnök jelenlétében a Victoria-palotában, amelyikből egyik a Piteşti–Nagyszeben autópálya első, Nagyszeben és Boiţa közötti szakasza, kettő pedig Bukarestre vonatkozik.