Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Remény-díj a legfőbb ügyésznek

2019. április 16., kedd, Belföld

A fiatal ügyészgenerációnak ajánlotta Augustin Lazăr a Remény-díjat, amelyet a Temesvár Társaságtól kapott tegnap. „Mandátumom végén egy üzenetem van az ügyészek fiatal generációjához. Nekik ajánlom ezt a díjat a független ügyészséggel együtt.

  • Augustin Lazăr. Fotó: Antena3
    Augustin Lazăr. Fotó: Antena3

Senki nem vádolhat azzal, hogy egy politikai ellenőrzés alatt álló ügyészséget hagytam hátra, sőt” – hangoztatta Lazăr. Kifejtette: folytatni kívánja az igazságszolgáltatás függetlenségének megerősítését, ezért újabb mandátumra pályázik. Lazăr emlékeztetett: ezelőtt három esztendővel, amikor átvette a legfőbb ügyészség vezetését, menedzsertervében azt vállalta, hogy megoldja az úgynevezett történelmi dossziékat, a forradalom, a bányászjárás, Gheorghe Ursu ügye stb., és örvend, hogy fiatal kollégái segítségével sikerült tartania a szavát. A Temesvár Társaság 2018-as tevékenységéért ítélte Augustin Lazărnek a Remény-díjat, „a társadalom általános érdekében kifejtett tevékenységéért, a jogrend, valamint a polgári jogok és szabadságok védelméért”.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?






eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-04-16: Belföld - :

Később tárgyalják

Május 6-ára halasztotta a szenátus a Tudorel Toader igaz­ságügyi és az Eugen Teodorovici pénzügyminiszter ellen benyújtott egyszerű indítvány vitáját.
2019-04-16: Közélet - Fekete Réka:

Fogadalmat tettek a konfirmandusok

Virágvasárnapon Sepsiszentgyörgy három református gyülekezete fogadta soraiba az ifjakat, akik konfirmációi fogadalmukkal tettek bizonyságot arról, hogy érdemesek eme közösségeknek a tagjaivá válni. Városszerte több mint százhúsz tizenéves öltöztette lelkét ünneplőbe és öltötte magára a székely ruhát, de Háromszék több településén is konfirmációs istentiszteleteken avatták az egyház teljes jogú tagjaivá a fiatalokat.