Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Fogadalmat tettek a konfirmandusok

2019. április 16., kedd, Közélet

Virágvasárnapon Sepsiszentgyörgy három református gyülekezete fogadta soraiba az ifjakat, akik konfirmációi fogadalmukkal tettek bizonyságot arról, hogy érdemesek eme közösségeknek a tagjaivá válni. Városszerte több mint százhúsz tizenéves öltöztette lelkét ünneplőbe és öltötte magára a székely ruhát, de Háromszék több településén is konfirmációs istentiszteleteken avatták az egyház teljes jogú tagjaivá a fiatalokat.

  • A vártemplomi gyülekezetben közel ötvenen konfirmáltak. Fotó: Kátai Edit
    A vártemplomi gyülekezetben közel ötvenen konfirmáltak. Fotó: Kátai Edit

A szemerjai református templomban újdonságként hatott, hogy a gyülekezet ifjai nem a nyolcadik osztályban, hanem egy esztendővel később, kilencedikben konfirmálnak, mert az egyházközség fontosnak tartja, hogy az általános iskolai záróvizsgák és a konfirmációi előkészületek ne homályosítsák el egymást, mindkettőre teljes odaadással figyelhessenek a diákok.

Incze Zsolt szemerjai lelkipásztor, a Sepsi-Református Egyházmegye esperese egy másik különlegességre is felhívta a figyelmet: „Idén először történt meg, hogy a konfirmandusok közül néhányan – a negyvenháromból hatan – arról döntöttek, bizonyságtétellel válaszolnak a kérdésekre és saját megfogalmazásukban mondják el, mit jelent számukra a hit, Isten jelenléte életükben, a gyülekezet nagy családja által nyújtott biztonság, a közösség, ahol érzik, mindannyian Isten gyermekei.”

A belvárosi református templomban több mint harmincan, a vártemplomi gyülekezetben közel ötvenen konfirmáltak virágvasárnapon, akik a fogadalomtétel mellett a szülőkkel, nagyszülőkkel, rokonokkal, ismerősökkel, a helyi közösségekkel együtt emlékeztek meg Jézus diadalmas jeruzsálemi bevonulásáról.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 424
szavazógép
2019-04-16: Belföld - :

Remény-díj a legfőbb ügyésznek

A fiatal ügyészgenerációnak ajánlotta Augustin Lazăr a Remény-díjat, amelyet a Temesvár Társaságtól kapott tegnap. „Mandátumom végén egy üzenetem van az ügyészek fiatal generációjához. Nekik ajánlom ezt a díjat a független ügyészséggel együtt.
2019-04-16: Közélet - Iochom István:

Jutalomkirándulás a kantai diákoknak

Háromnapos magyarországi jutalomkirándulásban részesül a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum Örökségünk őrei – Fogadj örökbe egy műemléket országos örökségvédelmi versenyen részt vevő csapata.