A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének FilmpályázataVoltunk, vagyunk, leszünk

2019. április 17., szerda, Magazin

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) a 2018-ban lezajlott Magyarok a román nemzetállamban című riportpályázat sikerét követően idén ismét pályázatot hirdet ugyanabban a témakörben, Voltunk, vagyunk, leszünk címmel, ezúttal filmesek számára.

Soha nem mások rovására, hanem saját nemzetünk érdekében akarunk magyarként élni a Kárpát-medencében – ez az a gondolatkör, amelyet a kiíró meghatározni kíván a pályázatra készülő alkotások számára. Ezt az elvárást szem előtt tartva bárki pályázhat életkortól, lakhelytől és állampolgárságtól függetlenül.

A beküldött munkák műfaja szabadon választható. A legkisebb időtartamú film 5 perc, a leghosszabb 15 perces lehet. A filmek műszaki paraméterei: HD képfelbontás (1920x1080 pixel), sztereó hangsáv, a médiafájlok MP4, MPEG2 vagy MOV H264 kiterjesztésűek lehetnek. Benevezni kizárólag 2018 után készült, magyar nyelvű, a benevezésig közzé nem tett alkotással lehet. A filmek nevezése ingyenes, az űrlap kitöltése, csatolása kötelező.

A pályaműveket erdélyi idő szerint 2019. december 22-én 24 óráig várják óriásfájl-küldővel a lebonyolításért felelős Bedő Zoltán SZMÚE-elnök címére: bezo59@freemail.hu. Csatolmányban kérnek egy PDF formátumban lementett levelet a következő adatokkal: a pályázó család- és keresztneve, születési éve, lakhelye, e-mail címe, telefonszáma és aláírása.

A beérkezett pályaműveket öttagú szakmai testület bírálja el. Tagjai: Jozef Demian (Demián József) rendező, operatőr, forgatókönyvíró, a testület elnöke (Ausztrália), Ferencz Csaba újságíró, a Háromszék szerkesztője (Sepsiszentgyörgy), Galbács Pál nyugalmazott televíziós szerkesztő (Illyefalva), Kádár Melinda televíziós szerkesztő (Székelyudvarhely) és Vargyasi Levente operatőr, filmrendező (Sepsiszentgyörgy).

A pályázat eredményét a Magyar kultúra napján, 2020. január 22-én teszik közzé.

Az első díj 500 euró, melyet indokolt esetben az elbíráló testület akár 300 euróval is megemelhet. A második díj 300, a harmadik 200 euró.

A legjobb alkotásokat a díjazással egybekötött gálán mutatják majd be Sepsiszentgyörgyön.

További információk a szekelyfoldiujsagirok.org honlapon találhatók.

 

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1701
szavazógép
2019-04-17: Világfigyelő - :

Pillepalack tutajjal érkeztek Szegedre a gyergyói tűzoltók

Kéthetes, több mint hétszáz kilométeres, a Maroson megtett út után tegnap pillepalack tutajukon megérkeztek Szegedre a gyergyói tűzoltók, akik akciójukkal a környezetvédelem fontosságára akarják felhívni a figyelmet.
2019-04-17: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Majális és zenei fesztivál a városünnepen

Aktív kikapcsolódási lehetőségként népszerűsítették szerdán az egy hét múlva rajtoló Szent György Napok szervezői azt a május elsejére tervezett programot, melynek helyszíne Sugásfürdő lesz: egyebek mellett közös majálisra, előadásokra, borvízkóstolásra, gyermekprogramokra várják a családokat, érdeklődőket. Ismertették továbbá az Outsider Music Fest idei fellépőit, és szó esett a városnapi tombola fődíjáról is.