Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Háromszék nem alkuszikEz történt 170 éve

2019. április 18., csütörtök, História

Április 12.
Kossuth Lajos az Országos Honvédelmi Bizottmány elé terjesztette a Függetlenségi nyilatkozat tervezetét, amelynek tagjai nem értettek egyet a felvetéssel.

Április 13.

A kézdivásárhelyi tanács a nyomdának a városba érkezése alkalmából ülésezett, amelynek során köszönőlevelet szavaztak meg Bem részére, valamint intézkedtek a minél hamarabbi üzembe helyezés részleteiről.

Április 14.

A debreceni Nagytemplomban ülésező kibővített országgyűlés kimondta a Habsburg-ház trónfosztását és kikiáltotta Magyarország függetlenségét, valamint kormányzóelnökké választotta Kossuth Lajost.

Április 16.

Gál Sándor ezredes levélben jelentet­te Csányi László erdélyi főkormánybiztosnak a székelyföldi szorosok védelmére kijelölt három újabb határvéd zászlóalj felállításának megkezdését.

Április 17.

Kovács Dániel főbíró, országgyűlési képviselő Tordáról egy másik nyomdát hozott Kézdivásárhely számára.

Április 18.

Brassóban a városi tisztviselők, valamint a szász, a román és a magyar egyházak képviselői Kiss Sándor ezredes, hadosztályparancsnok előtt felesküdtek a magyar alkotmányra.

Április közepén

A kézdivásárhelyi Szabó Dániel mérnökkari százados tervei alapján megkezdték az alsótömösi Hammas nevű magaslat 18. századi sáncainak felújítását. Az erődítmény a június során lezajló harcok után Magyarvár néven vállt ismertté.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2296
szavazógép
2019-04-18: Magazin - :

Futballakadémiát indít Budapesten az FC Barcelona

Futballakadémiát indít Budapesten az FC Barcelona: a világ egyik legnagyobb klubjának felügyeletével működő egyesületnél a 4 és 14 év közötti gyermekeket képzik majd.
2019-04-18: Máról holnapra - Farcádi Botond:

A per

Két és fél éve annak, hogy fölényes győzelmet arattak a parlamenti választásokon a szociáldemokraták, élükön a jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Liviu Dragneával. És immár két és fél éve, hogy Romániában jóformán minden az igazságszolgáltatásról és Liviu Dragnea második peréről szól, amely nyomán rácsok mögé kerülhetne a szociáldemokrata pártvezér.