Tíz bevetés naponta

2019. április 23., kedd, Közélet

Nagypéntektől húsvét másodnapjáig közel negyven esetben kérték a háromszékiek a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség segítségét, a készenlétiek többek közt tüzet oltottak és közúti balesetnél is elsősegélyt biztosítottak – tájékoztatott Tolvaj Marius szóvivő.

A SMURD rohammentőknek is bőven akadt dolguk, 34 alkalommal indultak életmentésre, egy, a 11-es országúton történt balesetnél pedig nyolc sérültet láttak el, akik közül végül hetet a sürgősségre szállítottak további orvosi ellátásra. A sepsiszentgyörgyi tűzoltókat egy szotyori pékségnél keletkezett tűzhöz riasztották, míg a céhes városban szolgálatot teljesítők egy lakóháznál felcsapó lángok oltásában segédkeztek. Mindkét esetben anyagi kár keletkezett a kémények miatt, ezért a szakemberek ismételten arra figyelmeztetnek, hogy a fűtésrendszereket, valamint a füst elvezetésére szolgáló hálózatot, kéményeket karban kell tartani, és a főzésre szolgáló berendezéseket működés közben tanácsos felügyelni. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1718
szavazógép
2019-04-23: Közélet - Iochom István:

Húsvét vasárnapi határkerülés Gelencén

E szép népszokás öt évvel ezelőtti újjáélesztése után a határkerülési szertartást a gelencei hagyományőrzők a hilibi kőkeresztnél a hilibiekkel közösen tartották meg húsvét vasárnapján. A gelencei csapat öt feldíszített szekéren és hat lovassal indult és ünnepelte első ízben a hilibiekkel együtt Jézus feltámadását. A hilibiek gyalog érkeztek a helyszínre.
2019-04-23: Család - :

Az új élet kialakulásának mesterséges elősegítése /X/

Az emberi élet kezdetéhez két sejt, a petesejt és a hímivarsejt megfelelő időben való találkozására és egyesülésére van szükség. Ez az az időpont, amikor a hölgyeknél az utolsó havi vérzéstől számított tizennegyedik napon a petefészekből a petevezetékbe lökődik ki az érett petesejt, és itt megtermékenyíti egy hímivarsejt.