Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Háromszék nem alkuszikEz történt 170 éve

2019. április 25., csütörtök, História

Április 19.

A kézdivásárhelyi tüzérképzőben a székelyföldi falvakból besorozott növendékek száma meghaladta a 100 főt, mindez annak ellenére, hogy az újoncok egy részét korábban átvezényelték a csíkszeredai utászképzőbe.

Április utolsó harmada

Gábor Áron Csányi László kormánybiztos meghívására Kolozsvárra utazott, hogy megvizsgálja egy ágyúöntő üzem felállításának lehetőségeit.

Április 20.

Gábor Áron Csíkszeredából pénzt és az ágyúöntésre, valamint további ütegek felállítására vonatkozó utasításokat küldött Turóczi Mózesnek Kézdivásárhelyre.

Április 22.

Sepsiszentgyörgy városa egy-egy, egymás szomszédságában található telket adományozott Kossuth Lajosnak és Bem altábornagynak.

Április 23–24. körül

Gábor Áron megérkezett Kolozsvárra, ahol megkezdte felmérni az ágyúgyártás beindításának lehetőségeit.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 143
szavazógép
2019-04-25: Magazin - :

Nemes Jeles László a legjobb rendező

A Napszállta című filmjéért Nemes Jeles László vehette át a legjobb rendezőnek járó díjat a Pekingi Nemzetközi Filmfesztiválon.
2019-04-25: Magazin - :

A munkások dohányoztak (Notre-Dame)

A párizsi Notre-Dame múlt heti tűzvészében leomlott huszártorony körüli állványzatért felelős vállalkozás tegnap elismerte és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a felújításon dolgozó munkások egy része megszegte a dohányzási tilalmat, de kizárta, hogy cigarettacsikkek okozták volna a tüzet.