Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szent György NapokSepsiszentgyörgyön a Holograf

2019. május 4., szombat, Magazin

Tíz év után ma 23 órától ismét a Szent György Napok főszínpadán koncertezik a közismert, negyvenegy éve fennálló Holograf pop-rock zenekar.

  • A Holograf zenekar.  Fotó: szentgyorgynapok.ro
    A Holograf zenekar. Fotó: szentgyorgynapok.ro

Az együttest 1978-ban Bukarestben alapította meg Mihai Pocorschi, azóta folyamatosan az ország egyik legsikeresebb zenekara.

Frontemberük 1985-től Dan Bittman énekes, aki a Háromszék kérdéseire válaszolva elmondta, csapatukban egy sepsiszentgyörgyi származású ütőhangszeres is muzsikál, Soumah Emil, és vele együtt bizonyítják, hogy a zene összeköti az embereket. Annak is nagyon örülnek, hogy rajongóik tábora igen széles, fiatalok és idősek egyaránt szeretik őket, nemzetiségtől és politikai irányultságtól függetlenül. Úgy véli, a zenekarral elérték mindazt, amit egykor álmodtak, kompromisszu­mok nélkül játszhatják azt a zenét, amelyet akarnak, s amelyet a közönség is szeret és értékel. „Azt hiszem, minden művész erre vágyik” – tette hozzá Dan Bittman.

Számukra ez a tavasz is egy új dallal kezdődik, reméli, hogy a Pierd înălţimea din ochii tăi című szerzeményüket a sepsiszentgyörgyi rajongók is szeretni fogják.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 582
szavazógép
2019-05-04: Magazin - Ferencz Csaba:

Az éneklés egy csodálatos állapot (Beszélgetés Udvaros Dorottyával)

A Szent György Napok kulturális hetének kiemelt eseménye volt Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő Majdnem valaki című lemezbemutató koncertje.
2019-05-04: Színház az egész világ - Nagy B. Sándor:

Technológia, szerelem és elmúlás (Szent György-napi előadások)

A felnőtteknek szóló prózai színházi előadások között, akárcsak a bábelőadások esetében, négy igazi újdonságot kínált a szentgyörgyieknek a városnapok kulturális hete.