Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újabb kis herceg született

2019. május 7., kedd, Világfigyelő

Fia született tegnap Harry hercegnek és Meghan hercegnőnek. A hírt személyesen Harry herceg, II. Erzsébet királynő unokája jelentette be tegnap délután, majd hivatalos közleményben az udvar is megerősítette.

A tájékoztatásból kiderült, hogy a gyermek már kora reggel, brit idő szerint fél hat előtt néhány perccel a világra jött. Harry elmondta a windsori rezidenciájuknál összegyűlt újságíróknak, hogy a gyermek nevén még gondolkodnak, de az újszülött és az édesanyja remekül van. Harry és Meghan közös Instagram-oldala beszámolt arról is, hogy a kisfiú 7 font és három uncia, vagyis hozzávetőleg 3260 gramm súllyal született. Harry és Meghan első gyermeke jelenleg a hetedik helyet foglalja el a brit trónutódlási sorban nagypapája, vagyis Károly trónörökös, valamint Harry bátyja, Vilmos herceg, Vilmos három gyermeke, illetve saját édesapja, a trónöröklési sorrendben hatodik helyen álló Harry után, így nem valószínű, hogy valaha az Egyesült Királyság uralkodója lesz.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-07: Világfigyelő - :

Meghalt John Lukacs történész

Kilencvenöt éves korában meghalt John Lukacs Széchenyi-nagydíjas magyar származású amerikai történész, író. Szívelégtelenségben hunyt el hétfő hajnalban a pennsylvaniai Phoenixville-ben lévő otthonában – közölte mostohafia, Charles Segal. 
2019-05-07: Belföld - :

Erdélyi kutatókat is díjazott az Akadémia

Tegnap adták át a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tudományos testületének díjait. Az MTA honlapja szerint az idei díjazottak között három erdélyi kutató és egyetemi tanár is szerepel.