Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Aránytalan bírságok

2019. május 8., szerda, Belföld

Egy újabb törvénytervezet által eltörölné a jogtalanul kirótt, méltánytalanul nagy büntetéseket az RMDSZ – tudósít a szövetség tegnapi hírlevelében.

Több ezer állampolgárra kirótt, az Országos Adóhatóság (ANAF) által levélben megküldött büntetésre dolgozott ki pénzügyi amnesztiát az RMDSZ, amelyet iktatott már a parlamentben. A szövetség azt követően dolgozta ki és iktatta a tervezetet, hogy az elmúlt hetekben az ANAF számos állampolgárt értesített arról, hogy akár ötéves tartozása van az állam felé, azonban a büntetés aránytalan az adott személyek jövedelmével.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2306
szavazógép
2019-05-08: Belföld - :

Nem érti az elutasítást

Választ sürget Viorica Dăncilă az államfő részéről azzal kapcsolatban, hogy miért utasította el a koalíció által az igazságügyi, az európai alapokért felelős, illetve a külhoni románokért felelős miniszteri tisztségbe jelölt személyek kinevezését.
2019-05-08: Közélet - :

Börtönben marad Beke, Szőcs még reménykedhet

A brassói táblabíróság szerdai döntése értelmében nem szabadulhat a feketehalmi börtönből a terrorizmus kísérlete miatt elítélt Beke István annak ellenére sem, hogy egy múlt hónapban kihirdetett törvénymódosítás során törölték a büntető törvénykönyvből azt a cikkelyt, amelynek alapján elítélték. A terrorizmus-ellenes törvényt módosító jogszabály azt a paragrafust helyezte hatályon kívül, mely robbanószerek birtoklásának, előállításának, közvetlen vagy közvetett terjesztésének kísérletét – terrorcselekedetek elkövetése céljából – is büntetendőnek mondta ki.