Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdarúgás, I. ligaIdénybeli utolsó hazai mérkőzésére készül a Sepsi OSK

2019. május 11., szombat, Sport

A Sepsi OSK ma 21 órától a FCSB csapatával játszik a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 9. fordulójában. A piros-fehérek az idényben utoljára lépnek pályára hazai környezetben, valamint a fővárosi rekordbajnok elleni mérkőzés Hadnagy Attila búcsúmeccse is, a 38 éves háromszéki csatár játékosként befejezi pályafutását.

  • Hadnagy Attila utoljára játszik piros-fehérben. Fotó: Sepsi OSK
    Hadnagy Attila utoljára játszik piros-fehérben. Fotó: Sepsi OSK

A Sepsi OSK nemrég kinevezett ügyvezető igazgatója lezárja profi karrierjét, a sepsiszentgyörgyi labdarúgó-legenda lapunknak egy márciusban adott interjúban jelezte, az idény végén visszavonul, így a FCSB elleni mérkőzés kiváló alkalmat biztosít, hogy ünnepélyes keretek között tegyen pontot nagyszerű pályafutására, méltó módon elköszönjön a szurkolóktól.

Hadnagy 64 tétmérkőzésen öltötte magára a Sepsi OSK mezét, és 33 gólt szerzett piros-fehérben. 2017-ben oroszlánrészt vállalt a háromszéki együttes élvonalba jutásában, 28 góljaival nagyban hozzájárult a sporttörténelmi eseményhez. A Sepsi OSK mellett korábban a Brassói FC és az FC Botoșani színeiben játszott, összesen 223 meccsen lépett pályára az első osztályban és 41 találatot jegyzett.

A piros-fehérek és a bukaresti gárda a szezonban eddig háromszor találkozott, az alapszakaszban előbb a FCSB győzött Harlem Gnohéré és Florinel Coman góljának köszönhetően, majd a sepsiszentgyörgyi visszavágóban a házigazdák hatgólos mérkőzésen diadalmaskodtak 4–2 arányban. Legutóbb áprilisban játszottak egymás ellen a csapatok, a Mihai Teja irányította gárda begyűjtötte a három pontot.

„Remélem, a játékosok megértik, hogy a FCSB csapatával játszunk, és ha nem növünk fel az előttünk álló feladathoz, nagy gondjaink lehetnek. A Viitorul elleni meccsen nem voltam megelégedve egyes játékosok hozzáállásával, akik ha profinak tartják magukat, profiként is kell viselkedniük a pályán. A FCSB elleni siker mind az edző és mind a labdarúgó önéletrajzában jól mutat, de nagyot kell küzdenünk, hogy le tudjuk győzni ezt a fővárosi gárdát, amely a Craiovával szembeni győzelme után érkezik hozzánk” – mondta Marin Barbu vezetőedző. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-11: Sport - :

Sportolóink a hétvégén

DZSIUDZSICU. A sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnok ma és holnap ad otthont az U18, U21 és felnőtt korosztályú dzsiu­dzsicu országos bajnokságnak. A verse­nyen – amelyre ingyenes a belépés – háromszéki sportolók is érdekeltek lesznek.
2019-05-11: Sport - :

Először EL-döntős az Arsenal (Labdarúgás, Európa-liga)

Az Arsenal 4–2 arányban diadalmaskodott a Valencia vendégeként, így kettős győzelemmel jutott a fináléba, míg a Chelsea hosszabbítás és tizenegyespárbaj után verte az Eintracht Frankfurt csapatát az Európa-liga elődöntőjének visszavágóján.