Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Adókedvezmény várható

2019. május 11., szombat, Belföld

Mintegy 600 ezer adófizető mentesülhet az egészségbiztosítási hozzájárulás (CASS) befizetésének kötelezettsége alól a pénzügyminisztérium által kidolgozott sürgősségi kormányrendelet tervezetének értelmében.

  • Fotó: contabilul.ro
    Fotó: contabilul.ro

A pénzügyi tárca által közvitára bocsátott tervezet alapján azok az adófizető polgárok mentesülnének az egészségbiztosítási hozzájárulás befizetésének kötelezettsége alól, akiknek 2015. július 1-je és 2017. december 31-e között az országos minimálbérnél kisebb jövedelmük volt. A tegnap ismertetett dokumentum szerint az intézkedés nem okoz hiányt a büdzsében, mert a 2019-es bevételekbe nem számították be a CASS-ből így befolyó összegeket. Az amnesztia hatálya alá eső összegek 1,035 milliárd lejt tesznek ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-11: Belföld - :

Óvást emelt az államfő

Megtámadta az alkotmánybíróságon Klaus Iohannis államfő tegnap azokat a büntetőjogi törvénymódosításokat, amelyeket április végén néhány nap alatt fogadott el a parlament.
2019-05-11: Belföld - :

Aradon is tüntettek a kormányfő ellen

Két helyszínen is tüntetőcsoportok fogadták tegnap az Arad megyébe látogató Viorica Dăncilă kormányfőt. Lippán (Lipova), ahol a miniszterelnök helyi vezetőkkel és a Szociáldemokrata Párt (SZDP) tagjaival találkozott, többtucatnyi gimnazista is várta, akik kormányellenes feliratú táblákat tartottak a magasba.