Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A román királyság napja

2019. május 11., szombat, Belföld

Jókívánságait tolmácsolta az állampolgároknak Margit hercegnő, a román korona őre a román királyság napja alkalmából.

  • Forrás: digi24.ro
    Forrás: digi24.ro

„Margit hercegnő és a teljes királyi család jókívánságait küldi a román állampolgároknak május 10-e, Románia függetlenségének napja, a modern Románia napja alkalmából. Május 10-én egyaránt ünnepeljük a királyság napját, I. Károly herceg megkoronázását (1866), valamint a Román Királyság megalakulását” – áll a romaniaregala.ro honlapon közzétett üzenetben. Margit hercegnő és Radu herceg, Ilona hercegnő és Alexander Philips Nixon, valamint Zsófia és Mária hercegnők tegnap koszorút helyeztek el I. Károly román király fővárosi szobránál, illetve egy katonai ceremóniára is sor került az alkalomból a királyi palota előtti téren. 17 órától hagyományos módon fogadást adtak az Erzsébet-palota kertjében. Az eseményre több ezer meghívott érkezett az ország minden megyéjéből és a Moldovai Köztársaságból, valamint jelen voltak a központi és helyi hatóságok képviselői, az akadémiai, kulturális, tudományos, politikai és üzleti élet jeles személyiségei is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-11: Belföld - :

Aradon is tüntettek a kormányfő ellen

Két helyszínen is tüntetőcsoportok fogadták tegnap az Arad megyébe látogató Viorica Dăncilă kormányfőt. Lippán (Lipova), ahol a miniszterelnök helyi vezetőkkel és a Szociáldemokrata Párt (SZDP) tagjaival találkozott, többtucatnyi gimnazista is várta, akik kormányellenes feliratú táblákat tartottak a magasba.
2019-05-11: Belföld - :

Hírsaláta

BEIGAZOLÓDHAT BĂSESCU SZEKUSMÚLTJA. Traian Băsescu volt államfő esetleges besúgói tevékenységét eddig ötször vizsgálta meg a Securitate Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS), de egyszer sem sikerült rábizonyítani, hogy együttműködött a hírhedt titkosrendőrséggel.