Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. május 11., szombat, Belföld

BEIGAZOLÓDHAT BĂSESCU SZEKUSMÚLTJA. Traian Băsescu volt államfő esetleges besúgói tevékenységét eddig ötször vizsgálta meg a Securitate Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS), de egyszer sem sikerült rábizonyítani, hogy együttműködött a hírhedt titkosrendőrséggel.

  • Fotó: erdon.ro
    Fotó: erdon.ro

Ahányszor napirendre került a kérdés, annyiszor tagadta az ezzel kapcsolatos vádakat. Ezek után váratlan fordulatnak tűnik, hogy a CNSAS talált valamit. A testület hivatalból minden EP-képviselőjelöltet átvilágított, és mivel Băsescu vezeti a Népi Mozgalom Párt (PMP) listáját, ő is sorra került. Az átvilágítást a CNSAS egyik munkatársa, egy korábbi SRI-tiszt egyénileg végezte, az eredményekről szóló jelentést kedden mutatta be a tanácsnak. Az Europa Liberă értesülései szerint az illető feljegyzéseket és egy hálózati dossziét talált, amelynek alapján a CNSAS kérte, hogy állítsák bíróság elé a volt államfőt. (Főtér)

BÜNTETÉSEK BEFOLYÁSSAL VALÓ ÜZÉRKEDÉS MIATT. Hat év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek két bukaresti rendőrt, akik pénzt kértek piroson áthajtó gépkocsivezetőktől, hogy cserébe tekintsenek el a szabálysértésért járó bírságtól. Az elsőfokú ítélet értelmében Claudiu Aurel Cojocariu és Marius Gabriel Necula a hatéves börtönbüntetés letöltése után öt évig nem dolgozhat rendőrként. Ugyanabban az ügyben két másik rendőrt, Constantin Cristian Rădulescut és Adrian Stobocicát három év felfüggesztett börtönbüntetésre és száz nap közmunkára ítéltek. A négy rendőr ellen 2017 júniusában emelt vádat a fővárosi ügyészség vesztegetés elfogadása és befolyással való üzérkedés miatt. (Agerpres)

IOHANNIS AJÁNDÉKA. Saját könyvének egy-egy dedikált példányát ajándékozta házigazdaként a nagyszebeni EU-csúcson részt vevő állam- és kormányfőknek Klaus Iohannis. A dedikált kötetről fotó jelent meg Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán is. A könyv címe: EU.RO – Nyílt párbeszéd Európáról. „Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének. Üdvözlettel, K. Iohannis” – így dedikálta a magyar kormányfő kötetét az elnök angol nyelven. Megjegyzendő, hogy Iohannis az ékezetet is kiírta a magyar miniszterelnök nevére. (Maszol)

HELIKOPTERRONCSRA BUKKANT. Egy kisebb méretű helikopter lezuhant maradványaira bukkant egy máramarosi juhász Szaplonca közelében. A juhász értesítette a hatóságokat az erdőben talált helikopterről, bár akkor még pontosan ő sem tudta, hogy mit is talált. A hatóságok a roncs átvizsgálása során találtak egy személyi igazolványt, amely egy két hónapja eltűnt fehérorosz férfié volt. Azt gyanítják, hogy ő lehetett a gép pilótája. Sajtóbeszámolók szerint a lezuhant helikopter egy orosz gyártmányú gép volt, amelyet valószínűleg cigarettacsempészésre használtak, és úgy zuhanhatott le, hogy túl alacsonyan repült, és az erdő fáinak ágai beleakadtak a propellerébe. (Ştirileprotv/Transindex)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-11: Belföld - :

A román királyság napja

Jókívánságait tolmácsolta az állampolgároknak Margit hercegnő, a román korona őre a román királyság napja alkalmából.
2019-05-11: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a kézdivásárhelyi
születésű
FEHÉR CSABA
életének 78. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.
Drága halottunk földi maradványait 2019. május 11-én, szombaton 15 órakor helyezzük örök nyugalomra a kézdivásárhelyi új református ravatalozóháztól.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
1079