Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KézdiszentlélekCsemeteültetés és vásár

2019. május 13., hétfő, Közélet

A Kézdiszentléleken tavaly született gyermekek tiszteletére huszonkét csemetét ültettek el, tizenhárom környékbeli termelő és népművész részvételével pedig helyitermék-vásárt tartottak szombaton Kézdiszentléleken a Porond nevű falurész közösségi parkjában a polgármesteri hivatal és az esztelneki székhelyű Angustia Egyesület szervezésében zajló egész napos rendezvény során.

  • A szerző felvételei
    A szerző felvételei

Az Angustia Egyesület eddig Esztelneken, Ozsdolán, Gelencén és Hatolykán tartott hasonló akciót. A huszonkét újszülött neve és születési dátuma a csemetékre felkötött kis táblákra került, a jelen levő szülők és hozzátartozók pedig elültették a csemetéket. Pál Ferenc római katolikus plébános megáldotta azokat és együtt imádkozott híveivel. A rendezvényt Balogh Tibor polgármester nyitotta meg. „Bízzunk a szebb jövőben és legfőképpen tegyünk érte azzal, hogy erős közösséget építünk, családjainkat sok erős hitű gyermekre építjük, és akkor nem tud elfújni minket innen semmiféle történelmi vihar” – mondotta többek között az elöljáró.

Ezután az egyik sátor alatt az Angustia Egyesület munkatársai a helyi termékek fontosságáról és a tudatos vásárlói magatartás kialakításáról tartottak előadást. Közben három üstben a községháza, a tantestület és a nyugdíjasklub csapata elkészítette a babgulyást, amelyet közösen fogyasztottak el. Délután hét csapat nevezett be a mindenhol nagy népszerűségnek örvendő szekértoló versenyre.

 

 

A programból a gyermekjátékok és az ügyességi vetélkedők sem hiányoztak. A sikeres rendezvény a Kifli zenekar és a Perkő Néptáncegyüttes több nemzedékének fellépésével zárult. A talpalávalót Ábri Béla és zenekara biztosította.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 582
szavazógép
2019-05-13: Mi, hol, mikor? - :

Létlelet

2019-05-13: Közélet - Bokor Gábor:

Svájciak a tetőn (Új födémet kap a vajnafalvi iskola)

Újrafedik a kovászna-vajnafalvi Avram Iancu Általános Iskola épületét. A munkát svájci önkéntesek végzik, ha elkészül az új tetőzet, nyílászárók cseréjével folytatják karitatív tevékenységüket. A kivitelezést a svájci Zuozban működő Lyceum Alpinum 16 diákja és az őket kísérő tanárok, mesterek vállalták. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló beruházást szombaton széles körű bemutatón ismertették az érdeklődőkkel.