Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

PályakerékpározásTajvanon kezdi az idényt Szabó Norbert

2019. május 13., hétfő, Sport

Szabó Norbert számára Tajvanon rajtol a 2019-es pályakerékpáros idény, hiszen a sepsiszentgyörgyi bringás május 18–20. között két CL1-es (class 1) versenyen vesz részt a kelet-ázsiai országban. A román válogatottal szombaton útnak indult sportolónk a hétvégi viadalon a két klasszikus olimpiai próbában, azaz sprintben és keirinben áll starthoz.

A Kaohsziungban sorra kerülő Taiwan Cup Track Internatio­nal Classic I-et május 18–19-én, míg a Taiwan Cup Track International Classic II-t 20-án, jövő hétfőn rendezik meg. Szabó elmondása szerint a megmérettetés mezőnyét nagy részben ázsiai kerékpározók teszik majd ki, de mivel sok pontot lehet szerezni a világkupára való kvalifikációhoz, valószínű, hogy a földkerekség minden részéről képviseltetik magukat bringások.

– Az lesz az idei első viadalom. Megítélésem alapján jól sikerült a téli felkészülés, a tavaszi edzések alatt pedig sokat gyorsultam. Az igazi formámra csak a versenyen derül majd fény, ám én jól érzem magam, nagyon bizakodó vagyok – nyilatkozta érdeklődésünkre Szabó Norbert, aki a közeljövőben már szentgyörgyi klubnak fog tekerni, hiszen a megyeszékhelyi Sepsi-SIC hamarosan pályakerékpározó-szakosztállyal bővül ki.

A háromszéki kerékpárosnak a verseny előtt még közel egy hét áll rendelkezésre az edzésekhez és az akklimatizációhoz, hiszen mindkét erőpróbát egy szabadtéri, 330 méter hosszú betonpályán bonyolítják le. Akárcsak az itthoni, a kinti tréningezésben is az ugyancsak sepsiszentgyörgyi Horvát Sándor lesz Norbert segítője, aki egy személyben segédedzője, asszisztense és fizikai felkészítője is.

– Tajvanban már azzal a kerékpárral fogok versenyezni, amelyet a Bertis (további támogatók: Conico, In Nova T. F., Depo, High-Energy, Román Kerékpáros Szövetség) vett nekem, s jelenleg ez jelenti a szakág csúcsát mind szerkezetileg, mind aerodinamikailag – mondotta a megyeszékelyi sportember.

A magunk részéről sok sikert kívánunk kerékpározónknak, s reménykedünk, hogy teljesítményével tovább tudja öregbíteni Sepsiszentgyörgy és Háromszék hírnevét a nagyvilágban, Hajrá, Norbert! (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-13: Sport - :

Két első hely az Olimpikus Kupáról (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolói két első és öt második helyezéssel zárták a szombaton megrendezett borsi Olimpikus Kupa negyedik kiadását. A nemzetközi versenyen huszonkilenc klub mintegy 400 sportolója mérte össze erejét, s a romániai versenyzőkön kívül magyar, szerb és horvát dzsudokák is tatamira léptek.
2019-05-13: Sport - :

Egy ötödik és egy hetedik hely (Birkózás)

Pénteken kezdődött és vasárnap délben ért véget Bukarestben a nemzetközi Constantin Alexandru & Ioan W. Popovici Emléktorna, amelyen a Sepsiszentgyörgyi MSC birkózói közül Nichifor Levente (65 kg) és Mircea Păduraru (48 kg) vett részt.