Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Diacon áthelyezéseAlapfokon pert nyert a főfogyasztóvédő

2019. május 14., kedd, Közélet

Alapfokon pert nyert a Kovászna Megyei Törvényszéken az áthelyezését megfellebbező Gheorghe-Mircea Diacon főfogyasztóvédő.

A Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal vezetőjét tavaly december 18-i hatállyal felfelé buktatták: a Brassó, Fehér, Hargita, Maros, Kovászna és Szeben megyét ellenőrző, brassói székhelyű központi regionális fogyasztóvédelmi főfelügyelőség élére nevezték ki. Szűk két hónap múltán, idén februárban a Beszterce-Naszód Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal élére helyezték át időlegesen, erre a félévre. Ez utóbbi döntést Diacon megtámadta a Kovászna Megyei Törvényszéken, a keresetet március 21-én iktatták.

Az első tárgyaláson április 25-én halasztottak, május 10-én viszont érdemi tárgyalás történt, és tegnap ítéletet hirdettek: felfüggesztették az országos főfogyasztóvédő február 7-i rendeletének érvényességét és megsemmisítették a rendeletet. Az alperesek, az országos hivatal és annak vezetője, Marius Pârvu a törvényszéki határozat kézhezvételétől számított öt napon belül megfellebbezhetik a felfüggesztésről szóló döntést, tizenöt napon belül az irat megsemmisítéséről szólót.

Mircea Diacon áthelyezésére a személye elleni többszöri politikai tiltakozás nyomán került sor. Ugyanis a rendőrségtől elbocsátott, a polgárőrségtől kirúgott férfi megyei főfogyasztóvédőként belekötött a „székely ízű” termékbe, a taxisok SIC-feliratú matricájába, megzavarta az Árkoson zajló, rászoruló vallásórás gyermekek számára szervezett unitárius egyházi tábort. Egy sepsiszentgyörgyi vendéglőben ittasan, egyszerű fogyasztóként hivatali tisztségével kérkedve követelt megkülönböztető bánásmódot, és kisajátította a zenekart, majd dulakodásba keveredett, és egy kamionsofőr betörte az orrát. Diacon tavaly augusztus 25-én erősen ittasan – a bűncselekmény küszöbértékének mintegy háromszoros szesztartalommal – balesetet okozott. A sepsiszentgyörgyi ügyészség vezette vizsgálatot nyolc és fél hónap múltán még nem véglegesítették.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 582
szavazógép
2019-05-14: Közélet - Nagy D. István:

Át kellett szabni az árakat (Utcajavítás és óvodakorszerűsítés)

Hat sepsiszentgyörgyi utca korszerűsítési, illetve négy óvoda és két iskola hőszigetelési, építkezési munkálatainak költségeit, vagy azok becsült értékeit volt kénytelen újraszámolni Sepsiszentgyörgy önkormányzata a múlt év végén hatályba lépett adóügyi sürgősségi kormányrendelet következményeként. Az említett jogszabály vezette be egyebek mellett az építőiparban alkalmazandó háromezer lejes bruttó minimálbért, ami befolyásolja a korábban már megkötött megállapodásokat. A városi képviselő-testület pénteken hagyta jóvá a szerződések újraszámolt értékeit.
2019-05-14: Közélet - Iochom István:

Veszprémi erdészek Háromszéken

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. harminchárom munkatársa látogatott Ugron Ákos Gábor erdőmérnök, a Zrt. vezérigazgatója, a Földművelésügyi Minisztérium volt helyettes államtitkára vezetésével Háromszékremúlt csütörtökön és pénteken. Az erdészek Kisgyörgy Zoltán geológus, lapunk főmunkatársa idegenvezetésével járták be térségünket. A rövid munkalátogatást elsősorban szakmai kérdések uralták, de kirándulásból sem volt hiány.