Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szólásszabadságot a romániai sajtónak

2019. május 14., kedd, Belföld

Az Európai Újságírók Szövetsége szorgalmazza, hogy a romániai büntető törvénykönyvből töröljék a szólásszabadságot korlátozó cikkelyeket.

  • Forrás: protv.ro
    Forrás: protv.ro

A FAIR-MediaSind tegnapi közleménye szerint a 35 ország 320 ezer újságírójának képviseletét felvállaló szervezet hétvégi tallinni (Észtország) közgyűlésén elfogadtak egy dokumentumot, amely többek között azt kéri, hogy a romániai büntető törvénykönyvből töröljék a szólásszabadságot korlátozó cikkelyeket, módosítsák a köztelevízió és közrádió működési szabályzatát, az EU más tagországainak mintájára biztosítsanak adókedvezményeket a sajtónak, és védjék a szabadúszó újságírók jogait. A legnagyobb európai sajtószakszervezet ülésén Romániát Leonard Pădureţ, a MediaSind elnöke és Cristinel Godinac ügyvezető elnök képviselte.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 611
szavazógép
2019-05-14: Belföld - :

Újabb eredménytelen tárgyalások (Mogye-ügy)

Sikertelenül zárultak vasárnap az újabb tárgyalások a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiaegyetem vezetősége, a magyar oktatók képviselői és az RMDSZ politikusai között a magyar főtanszék létrehozásáról.
2019-05-14: Belföld - :

A tévé is lecserélhető

Az idén mosogatógépet és televíziót is lehet vásárolni a háztartási gépek roncsprogramja keretében – közölte tegnap a környezetvédelmi minisztérium.