Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Korlátozás

2019. május 15., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Mától nettó 19 eurócentes felső korlátja van az Európai Unión belüli telefonhívások percdíjának, SMS-enként pedig legfeljebb 6 eurócentet számolhatnak fel a szolgáltatók – közölte az Európai Bizottság.

  • Forrás: Pénzügyi Tudakozó
    Forrás: Pénzügyi Tudakozó

A tájékoztatás szerint az új szabályok a tagországok között eddig fennálló nagy árkülönbségeket hivatottak megszüntetni, mivel az EU-n belüli nemzetközi hívások – a roamingdíjak 2017-es eltörlése után – átlagosan eddig háromszor, egyes esetekben pedig akár tízszer annyiba kerültek, mint a belföldi hívások. Az előírások a huszonnyolc uniós tagállam mellett Norvégiára, Izlandra és Liechtensteinre is vonatkoznak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 937
szavazógép
2019-05-15: Pénz, piac, vállalkozás - :

Internetkapcsolatok

A távközlési hatóság statisztikai adatai szerint tavaly év végén a vezetékes internetkapcsolatok száma elérte az 5,1 milliót, ami egy év alatt 7 százalékos növekedést jelent.
2019-05-15: Közélet - Fekete Réka:

Zűrzavart keltett egy rendelet (Felvételi középiskolába)

Az oktatási miniszter hétfőn módosította a középiskolai felvételi egyes időpontjait, majd kedden visszavonta a szóban forgó rendeletet, és maradt az eredeti naptár, miszerint a művészeti, teológiai, kétnyelvű és pedagógiai osztályokba felvételizők számára mától péntekig tartják a képességpróbákat.