Szélsőséges ukránok járőröznek

2019. május 15., szerda, Világfigyelő

Irányítótörzset hoz létre és utcai járőrözést indít Munkácson a kijevi központú C14 (Szics) szélsőséges ukrán nacionalista szervezet „Ukrajna állami szuverenitásának védelme és a szakadár megnyilvánulások megelőzése érdekében” – adták hírül kárpátaljai ukrán hírportálok.

A jelentések szerint a nacionalista szervezet attól tart, hogy ruszin aktivisták kihasználják Hennagyij Moszkalnak, Kárpátalja kormányzójának a lemondását, és nagygyűléseket szerveznek, hogy autonómiát követeljenek Kárpátaljának. A köztéri provokációiról, ellenzéki rendezvények megakadályozásáról és romaellenes pogromjairól ismert C14 szerint komoly aggodalomra ad okot az is, hogy „az autonómia után áhítozó több mint tíz (kárpátaljai) ruszin szervezetet Európából és Oroszországból támogatják”.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2019-05-15: Világfigyelő - :

Magyar Gárda helyett Nemzeti Légió

Nemzeti Légió elnevezéssel honvédelmi, hagyományőrző szervezetet hozott létre a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be Toroczkai László, a párt elnöke tegnap.
2019-05-15: Világfigyelő - :

Javuló orosz–amerikai kapcsolatokért

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter közölte, hogy a kétoldalú kapcsolatokat javító lépésekről állapodott meg amerikai hivatali partnerével, Mike Pompeóval kettejük tegnapi, Szocsiban lefolytatott tárgyalásán.