Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kosárlabda, Nemzeti LigaÚjabb bajnoki arany kapujában

2019. május 16., csütörtök, Sport

Ma este újabb bajnoki címet ünnepelhet a megyeszékhelyi Sepsi-SIC együttese, persze ha megnyerné a Szatmárnémeti VSK elleni döntő harmadik összecsapását. A találkozót 19 órától a Both Katalin Sportteremben rendezik, s az idei szezonban ez lesz a két csapat között a nyolcadik összecsapás. A zöld-fehérek 2–0-ra vezetik az egyik fél három győzelméig tartó párharcot. A mérkőzést a kosárlabda-szövetség YouTube-csatornája, a FRB TV élőben közvetíti.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A 2018–2019-es bajnokságban a Szatmárnémeti VSK volt az egyetlen alakulat, amely le tudta győzni a címvédő háromszéki gárdát: a pontvadászat második szakaszában (Piros csoport) a határ mentiek hazai környezetben 25 pontos különbséggel, azaz 76–51 arányban páholták el mai vendégeiket. A házigazdák most is azzal számolnak, hogy saját közönségük előtt újra le tudják győzni a zöld-fehéreket, és ezzel még kitolhatják az aranyéremért folytatott küzdelmet. A szatmáriak ter­veibe, számításaiba simán beleszólhatnak a mieink, akik megnyerték a VSK elleni utolsó négy meccset, és akik az esti, összességében a 28. egymás elleni összecsapás favoritjai. Az alakulatok külön párharcát Zoran Mikes tanítványai vezetik toronymagasan, az eddigi mérkőzésekből a szentgyörgyi lányok huszonnégyet zártak sikerrel, és mindössze három ért véget a szatmáriak diadalával.

Borítékolható, hogy a Szatmárnémeti VSK csapata nem fogja tálcán kínálni nekünk a győzelmet, és Miguel de Jesús López Alonso lányai mindent megtesznek a bajnokavató megakadályozásáért. Tehát parázs mérkőzés előtt állnak a SIC-es lányok, s reménykedünk abban, hogy nagyobb tudásuk és jobb csapatjátékuk révén behúzzák a mai meccset. Hajrá, Sepsi-SIC!
 

Bronzérmes az Arad

A Sepsi-SIC által az elődöntőben legyőzött Aradi ICIM együttese zsebelte be a bajnoki bronzérmet, miután két meccsből kétszer sikerült megvernie a Brassói Olimpia csapatát. A Maros-partiak 83–75-re nyertek a Cenk alatti városban, majd hazai környezetben 84–69 arányban győzedelmeskedtek az Olimpia fölött. Ötödik lett a Târgoviște, amely kettős diadalt (68–50 és 81–68) ért el a Kolozsvári U alakulatával szemben, a hetedik helyet a Konstancai Phoenix szerezte meg, miután kétszer is (60–50 és 71–46) le tudta győzni a Nagyváradi CSU gárdáját. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2019-05-16: Elhalálozás - :

Elhalálozás

A neved a szél simítja egy táblán, az örök kék ég alatt az örök magány. De mégis bennünk élsz tovább, mert az emlék erősebb, mint a halál. Fájó szívvel emlékezünk a sepsiszentgyörgyi
KISS ERZSÉBETRE
halálának 15. évfordulóján. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.
Szerettei
4229/b
2019-05-16: Sport - :

Túllépett a Csíkszeredán, döntőben a KSE Futsal (Teremlabdarúgás, utánpótlás)

A KSE Futsal együttese bejutott az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság tizenkettes döntőjébe, miután sikerrel abszolválta a Csíkszeredai Imperial Wet elleni rájátszásbeli párharcot. A kézdivásárhelyiek az idegenbeli 7–5-ös vereség után az elmúlt hétvégén 12–7 arányú csapást mértek a vendég csíkszeredaiakra.