Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Női kézilabda-vb-selejtezőRasmussen kihirdette keretét

2019. május 16., csütörtök, Sport

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét az Ausztria elleni, június eleji világbajnoki selejtező mérkőzésre.

  • Fotó: MKSZ.hu
    Fotó: MKSZ.hu

A magyar szövetség közleményében Kim Rasmussen kiemelte: korábban még soha nem állt annyi idő rendelkezésükre a közös munkára egy mérkőzés előtt, mint ezúttal. A magyar együttes jövő keddtől Győrben készül, majd június 2-án, a párharc első felvonásán 18 órától Grazban, három nappal később pedig a visszavágón ugyanabban az időpontban Zalaegerszegen lép pályára.

„Remek érzés, hogy azzal a kerettel, annak magjával ismét együtt tudunk dolgozni, amellyel már hosszabb ideje közösen készülünk” – mondta a szakvezető, aki hozzátette, számára az a legfontosabb, hogy csak olyan játékosok legyenek a keretben, akik „mentálisan és fizikálisan is százszázalékosan készen állnak a válogatottra”. Miután Kovács Anna jelezte, hogy ezúttal ennek az elvárásnak nem tudna megfelelni, így ő nem kapott meghívót. „Elvárom a játékosoktól, hogy átérezzék a világbajnoki selejtező súlyát, hiszen csak Ausztria ellen és csak most juthatunk ki a világbajnokságra, arra a vb-re, amely nagymértékben befolyásolja olimpiai kvalifikációs esélyeinket” – nyilatkozta. A dán szakember kiemelte: az ellenfelet nem intézhetik el „egy kézlegyintéssel”, mert játékosai soha nem adnak fel mérkőzést, nekik viszont „csakis a továbbjutás” lehet a céljuk.

A vb-selejtezős párharc győztese kijut az év végi, Japánban sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A felkészülés első négy napjában a legjobbakkal edz a B-válogatott is.

A magyar keret: * kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO) * jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Grosch Vivien (Dunaújvárosi KKA), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria) * jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szekerczés Luca (Dunaújvárosi KKA), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO) * irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lakatos Rita (GVM Europe-Vác), Tóth Gabriella (Érd) * beállók: Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler) * balátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Klivinyi Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kopecz Barbara (EU-Fire Mosonmagyaróvári KC SE) * balszélsők: Kazai Anita (Dunaújvárosi KKA), Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria).

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2019-05-16: Sport - :

Túllépett a Csíkszeredán, döntőben a KSE Futsal (Teremlabdarúgás, utánpótlás)

A KSE Futsal együttese bejutott az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság tizenkettes döntőjébe, miután sikerrel abszolválta a Csíkszeredai Imperial Wet elleni rájátszásbeli párharcot. A kézdivásárhelyiek az idegenbeli 7–5-ös vereség után az elmúlt hétvégén 12–7 arányú csapást mértek a vendég csíkszeredaiakra.
2019-05-16: Sport - :

Ecuadori szakaszgyőzelem (Kerékpározás, Giro d’Italia)

Az ecuadori Richard Carapaz nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, összetettben változatlanul a szlovén Primoz Roglic áll az élen.