Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Jövőre elkészülhet a vidombáki légállomás

2019. május 16., csütörtök, Belföld

145,2 millió lejes ajánlattal a nagyszebeni SC Construcţii Rt. nyerte a brassó-vidombáki repülőtér termináljának megépítésére kiírt versenytárgyalást – jelentette be Adrian Veştea, a Brassó Megyei Tanács elnöke.

  • Fotó: Realitatea de Brasov
    Fotó: Realitatea de Brasov

Elmondta: minden jelentkező maximális pontszámot kapott, így a versenyt az ár döntötte el. A projekt becsült értéke 184,6 millió lej. A munkálatok elkezdését kimondó utasítástól kezdve a kivitelezőnek három hónap áll rendelkezésére a műszaki terv elkészítésére, és további kilenc hónap az építésre. A legkorszerűbb eszközökkel és felszerelésekkel ellátott, háromszintes terminál összfelülete 11 780 négyzetméter lesz. Veştea szerint a nemzetközi reptér megépítése nem választási szlogenek mentén, hanem terv szerint zajlik. A terminál építésével párhuzamosan számos engedélyeztetési folyamat zajlik, amelyek kiterjednek a környékbeli vadállomány védelmére és a zajszennyezés felmérésére is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2019-05-16: Belföld - :

Ötszázalékos bővülés

Az idei első negyedévben öt százalékkal nőtt Romániában a bruttó hazai termék (GDP) a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte tegnap gyorsjelentésében az országos statisztikai intézet.
2019-05-16: Belföld - :

Hírsaláta

VAJON KI MOND IGAZAT? Liviu Dragnea SZDP-elnök hétfő reggel magához kérette Fouad Kokaly palesztin nagykövetet (miután előzőleg többször elutasította a vele való találkozást, amit a diplomata az izraeli román nagykövetség elköltöztetési szándéka miatt kért), aki a megbeszélést követően azt közölte: biztosítékot kapott arra, hogy Románia nem költözteti Tel Avivból Jeruzsálembe a nagykövetségét, noha korábban, amerikai magánlátogatásán Viorica Dăncilă ezt jelentette be, sőt, maga Dragnea is így nyilatkozott, nem kevés diplomáciai feszültséget okozva (Jordánia királya lemondta romániai útját, Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnököt nem fogadták Marokkóban és más hasonlók).