Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Énekelhetik a himnuszt Felvidéken

2019. május 16., csütörtök, Világfigyelő

Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás tegnap az állami jelképekre vonatkozó szlovák törvénynek azt a módosítását, amellyel a jogszabályból kikerült az idegen országok himnuszának éneklését korlátozó rész.

A himnusztörvényként ismertté vált jogszabály módosítását nagy többséggel, 107 igen szavazattal 11 nem ellenében hagyta jóvá a 150 fős pozsonyi törvényhozás. A módosítással a jogszabályból kikerült az a rész, amely nyilvános rendezvényeken arra az esetre korlátozta volna a külföldi országok himnuszának előadását, amikor a helyszínen az érintett országnak hivatalos küldöttsége is jelen van. A jogszabályba belekerült egy olyan mondat is, amely leszögezi: a jogszabály nem korlátozza a természetes és jogi személyeknek azt a jogát, hogy előadják (játsszák vagy énekeljék) más ország himnuszát.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 357
szavazógép
2019-05-16: Világfigyelő - :

Trump azt mondta Orbánnak, olyan, mintha ikrek volnának

Donald Trump amerikai elnök az Orbán Viktorral folytatott hétfői washingtoni tárgyalás végén azt mondta a magyar kormányfőnek, „olyan, mintha ikrek volnánk” – erről az Egyesült Államok budapesti nagykövete beszélt a 444-nek adott, tegnap megjelent interjúban.
2019-05-16: Világfigyelő - :

Putyin találkozna amerikai kollégájával

Készségét fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök arra, hogy a G20-csoport június végi oszakai csúcstalálkozóján vagy akár Bécsben találkozzon amerikai hivatali partnerével, Donald Trumppal.