Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Putyin találkozna amerikai kollégájával

2019. május 16., csütörtök, Világfigyelő

Készségét fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök arra, hogy a G20-csoport június végi oszakai csúcstalálkozóján vagy akár Bécsben találkozzon amerikai hivatali partnerével, Donald Trumppal.

Putyin tegnap Szocsiban beszélt erről, miután megbeszélést folytatott Alexander Van der Bellen osztrák elnökkel. Szavai szerint Moszkva kész lesz a teljes körű párbeszéd helyreállítására Washingtonnal, ha ehhez az Egyesült Államokban létrejönnek az ehhez szükséges belpolitikai feltételek.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 356
szavazógép
2019-05-16: Világfigyelő - :

Énekelhetik a himnuszt Felvidéken

Jóváhagyta a pozsonyi törvényhozás tegnap az állami jelképekre vonatkozó szlovák törvénynek azt a módosítását, amellyel a jogszabályból kikerült az idegen országok himnuszának éneklését korlátozó rész.
2019-05-16: Közélet - Fekete Réka:

Nehezen megoldható tankönyvgondok

A kisebbségi oktatásért felelős magyar államtitkár szerint az utóbbi öt esztendőben a tankönyvhiány jelentette a romániai magyar oktatás egyik legnagyobb problémáját, és egyetért azzal, hogy a tankönyvkiadás terén a teljes koncepciót meg kell változtatni, „viszont adott a jogi rendszer, és ebből ez a legtöbb, ami kihozható”. Kovács Irén Erzsébetnek a Transindex hírportálon a napokban megjelent közleménye válasz a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem bölcsészkarának negyven oktatója által megfogalmazott nyílt levélre, amelyben az aláírók károsnak és elfogadhatatlannak tartják, „hogy a romániai magyar tankönyvek kiadása az 1989-es változást követő időszakban egyre gazdátlanabb, átgondolatlanabb és kiszámíthatatlanabb”. Lapunkban a két fél helyzetelemzésének  összefoglalóját közöljük.