Hírsaláta

2008. augusztus 30., szombat, Belföld

CRAIOVÁN AZ ALVILÁG AZ ÚR. Üvegekkel dobálták, köpdösték és fenyegették a sajtó képviselőit, egy operatőrre pedig rá is támadtak a gyászkíséret tagjai a Caiacként ismert Mihai Pârvu craiovai alvilági bandavezér csütörtöki temetésén, melyről az élőben közvetítő tévécsatornák riporterei csak a Caiachoz közel álló személyek ,,felügyelete" alatt tudósíthattak, de volt, akit közel sem engedtek. (Gândul)

BELÜGYMINISZTERI KÉRELEM. Cristian David belügyminiszter az ügyészek és bírák segítségét kérte a hazai bűnbandák megfékezésére. Kéri az igazságszolgáltatást, legyen partnere a rendőrségnek, és ne bocsássa szabadon a nagy nehezen horogra került bűnözőket. (Evenimentul zilei)

SZCENÁRIÓK. Raluca Turcan, a Demokrata-Liberális Párt egyik hangadója, Theodor Stolojan jobbkeze azt állítja, a parlament arra készül, hogy ismét felfüggessze államelnöki funkciójából Traian Băsescu államfőt. Szerinte a Szociáldemokrata Párt összefog a liberálisokkal, s úgy alakítják a dolgokat, hogy a parlamenti választások végső eredményének közzétételekor már ne Băsescu legyen az államfő, s ne ő nevesítse a miniszterelnököt. Ha ez mégsem jönne össze, s az államfő demokrata-liberális miniszterelnököt nevezne ki, a Geoană és a Tăriceanu vezette párt mindent megtesz, hogy az új kormányfő kapja meg a beiktatásához szükséges szavazatot. (Cotidianul)

FUTBALLBÁRÓK ADÓSSÁGA. A Románia leggazdagabb embereinek tulajdonában lévő futballklubok hatalmas összegekkel tartoznak az adóhivatalnak. A Gigi Becali, George Copos, Pászkány Árpád, Marian Iancu birtokolta Steaua, Rapid, Kolozsvári CFR, Temesvári Sportklub adóssága meghaladja az 56 millió eurót. (Gândul)

ÉSSZERŰTLEN TAKARÉKOSSÁG. Egymillió eurót takarított meg az egészségbiztosító azzal a megszorítással, hogy augusztus 19. óta nem biztosítják a vitamint a terhes nőknek és gyermekeknek. (Adevărul)

ÖKÖLLEL, FEGYVERREL. Egy fiatalt fejlövéssel, egy másikat összeverve szállítottak kórházba csütörtök este: az összetűzés egy Vama Veche-i teraszon történt egy egyszerű nézeteltérés miatt. Szintén csütörtökön gumigolyóval lőttek lábon egy konstancai férfit, miután — úgy tűnik — a támadók összetévesztették valakivel. (Antena3)

OLCSÓBB LESZ. Az Európai Unió rendelete szerint szombattól az európai mobilszolgáltatóknak ismét csökkenteniük kell roamingdíjaikat. A hívásfogadás nettó ára nem lehet magasabb 22 eurócentnél, a hívásindítás pedig legfeljebb nettó 46 eurócentbe kerülhet percenként, a nagykereskedelmi ár pedig legfeljebb 28 eurócent lehet. (Új Magyar Szó)

BAGÓSOK, VIGYÁZAT! Erősen rákkeltő, elsősorban a tüdőt roncsoló radioaktív polónium is van a cigarettákban, állítja egy amerikai tanulmány, és erősítik meg magyar szakemberek — írja a Népszabadság.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4344
szavazógép
2008-08-30: Közélet - x:

Román turisták Székelyföldön

Nő a román, főleg a fővárosi turisták száma Székelyföldön. Ugyan a térségbe látogatók 60 százaléka még mindig magyarországi, de a bukaresti turisztikai kínálatban egyre több a Hargita és Kovászna megyei program.
2008-08-30: Belföld - Farkas Réka:

Belföldi hírek

Hárman a miniszterelnöki székért
Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Geoană és Theodor Stolojan száll versenybe a miniszterelnöki tisztségért. Călin Popescu Tăriceanu kormányfő a Nemzeti Liberális Párt Állandó Küldöttségének neptuni tanácskozásán jelentette be, a szervezet miniszterelnök-jelöltje kíván lenni. A liberálisok 108 igen és 4 nem szavazattal jóváhagyták Tăriceanu miniszterelnöki jelölését. Ugyancsak tegnap jelentette be hivatalosan Mircea Geoană, hogy pályázik a kormányfői tisztségre. A Szociáldemokrata Párt elnöke ezt az Alexandrián zajló farmerfórumon közölte.